Poslabšanje zdravstvenega stanja

Trepetajo za prinčevo zdravje

R.T.
12. 2. 2018, 09.24
Posodobljeno: 12. 2. 2018, 09.39
Deli članek:

Zdravstveno stanje princa Henrika se je zelo poslabšalo, ob njegovi postelji se je zbrala vsa družina.

Profimedia
Danska kraljica Margareta.

V petek so iz danske kraljeve palače sporočili, da se je zdravje princa Henrika (83), soproga danske kraljice Margarete II, poslabšalo. Princa so morali odpeljati v bolnišnico že med obiskom Egipta prejšnji mesec, od koder so ga 28. januarja premestili v bolnišnico Rigshospitalet v Kopenhagnu, kjer izvajajo nadaljnja testiranja. Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja se je konec tedna ob prinčevi postelji zbrala vsa družina, tudi starejši sin prince Frederik, ki se je vrnil iz Južne Koreje, kjer je na olimpijskih igrah spodbujal danske športnike.  

Profimedia
Družina na obisku pri princu.

Princu Henriku so lanskega septembra diagnosticirali demenco, v začetku meseca pa so iz palače še sporočili, da so princu na pljučih odkrili benigne tumorje. Prvi, ki je v nedeljo prišel v bolnišnico in sedel ob očetu, je bil princ Frederik (49) s soprogo, Avstralko Mary in njunimi štirimi otroki, nato mlajši princ Joachim (48) s francosko ženo Marie in otroci, na koncu pa je prišla še kraljica. 

Profimedia
Princ Henrik je v bolnišnici.

Henrika je obiskala tudi ena od dveh sester, Catherine de Monpezat, sicer častna sestra v Toulouseu, ki je dopotovala na Dansko. Druga sestra, Francoise Bardin, pa je preveč bolna, da bi lahko potovala na Dansko. Kraljeva družina pričakuje še prihod Henrikovih bratov. "Henrikovo stanje je zaskrbljujoče. Vse nas skrbi zanj in obiskal ga bom," je dejal Henrikov 75-letni brat Etienne.

Palača je v namreč petek objavila, da se je po zdravljenju pljučnice, ki se vleče že od januarja, prinčevo zdravstveno stanje v petek poslabšalo, danski državljani pa zdaj s strahom pričakujejo novice iz bolnišnice.