Najnovejša zmaga

VIDEO: Tina in Andrea sta starša: "Se je rodila nova šampionka?"

T.L.
8. 2. 2018, 20.15
Posodobljeno: 8. 2. 2018, 20.39
Deli članek:

Trmasta Korošica, ki je Slovenijo tako navduševala kot tudi jezila, je z najnovejšim uspehom združila podpornike in nasprotnike.

Profimedia
Tina Maze

Na praznični dan in na dan, ko so se pred uradno otvoritvijo že začeli prvi boji za olimpijske medalje na zimskih OI v Južni Koreji, je odjeknila novica, da sta Tina Maze in Andrea Massi postala starša. Starša male deklice, ki jo je Tina povila v ljubljanski porodnišnici dan prej.

Zdi se, kot da je izbira trenutka, ko je na svet prijokala Tinina hčerkica, izbran kot nalašč: Slovenijo je pobelil Tini tako ljub sneg, tu so tudi zimske olimpijske igre, ki obujajo spomine na Soči, kjer je pred štirimi leti Tina tako blestela in se - še enkrat - zapisala v slovensko smučarsko zgodovino. 

Naj spomnimo: v Sočiju je v superkombinaciji in superveleslalomu, lahko bi rekli, "za las" zgrešila bron, v smuku pa skupaj s Švicarko Dominique Gisin osvojila zlato medaljo. To je bila tudi prva zlata medalja za Slovenijo na zimskih olimpijskih igrah. In ne zadnja: uspeh je dopolnila z zlato medaljo na olimpijskem veleslalomu. 

Na OI leta 2010 je Tina osvojila dve srebrni medalji - v veleslalomu in superveleslalomu. Sicer pa je Tina na prvih olimpijskih igrah nastopila zdaj že davnega leta 2002, ko ji je bilo komaj 18 let. Letošnje olimpijske igre pa bo Tina z družinico lahko spremljala nekoliko bolj od daleč, verjamemo pa, da z enko srčnostjo.  

Po objavi novice o starševstvu uspešnega para Maze-Massi so se na družabnem omrežju zvrstile čestitke, krajši izbor smo zbrali spodaj.