Slovo skrbnega godrnjavca

Poslovil se je zvezdnik serije Frasier

V. M.
6. 2. 2018, 08.19
Posodobljeno: 6. 2. 2018, 08.26
Deli članek:

V 77. letu starosti se je poslovil veteranski igralec John Mahoney, ki ga najbolj poznamo po vlogi v priljubljeni ameriški humoristični seriji Frasier.

Profimedia
Ste spremljali priljubljeno humoristično serijo Frasier?

Igralec John Mahoney je v nanizanki upodobil očeta glavnega lika, psihiatra Frasierja Crana. V spomin gledalcev se je vtisnil kot godrnjavi oče po imenu Martin, ki si deli stanovanje s sinom in skrbi, da slednji ni pretirano dobre volje. Upokojeni detektiv, ki se zaradi poškodb na delu težko giba, tekom vloge razkriva tudi prijetnejšo plat, ljubezen do svojega psička Eddija, za katerega vestno skrbi.

Kot so sporočili predstavniki za stike z javnostjo gledališča Steppenwolf, je Mahoney preminil v nedeljo, po krajši bolezni. ''Z globoko žalostjo sporočamo, da se je poslovil igralec John Mahoney, ki je bil naš član 39 let.''

Profimedia
John Mahoney je umrl v 77 letu starosti.

John je bil rojen v Angliji, kot sedmi od osmih otrok. Na družinsko življenje nima lepih spominov, starša se nista razumela, pogosto je bil priča hudim prepirom ali mučnemu molku. V Ameriko se je priselil kot mlad fant, pri tem mu je finančno pomagala sestra Vera. Mahoney se je v svet slavnih zapisal kot gledališki in televizijski igralec. Poleg lepe televizijske kariere in bil poznan kot uspešen sinhronizator, njegovo pot dosežkov pa je bila tlakovana tudi z uprizoritvami na slovitem Brodwayu.