Kritike

FOTO: Nosečo Kate so popljuvali

S.N.Č. / Novice Svet24
2. 2. 2018, 20.35
Deli članek:

Občudovanje, ki ga soproga britanskega prestolonaslednika Williama Kate Middleton s svojo nosečniško garderobo žanje med ljudmi, tudi ob njeni turneji po skandinavski deželah ni izostalo.

Profimedia
Modra obleka Erdem je menda kot stenska tapeta.

Vsesplošno navdušenje nad lepo nosečnico pa so tokrat na neverjetno nesramen način pospremili modni kritiki.

Oznake, da je Kate v večernih oblekah, kot bi snela zavese z oken v predsobi ali slekla prevleko s kavča v dnevni sobi ali s sten v spalnici postrgala tapete – in si to nadela kot večerno toaleto, so resnici na ljubo zelo neokusne.

DELJENA MNENJA

Profimedia
Rumena obleka Erdem pa bi lahko bila zavesa.

S primerjavo Katinih oblek in pohištvenega tekstila so strokovnjaki mislili na njeni dve večerni obleki, ki ju ne nosila na svečanih sprejemih v Stockholmu. Gre sicer za najnovejši modni kreaciji znamke Erdem, katerih cena dosega skoraj tri tisoč evrov in ki sta po mnenju modnih laikov nekaj najlepšega, kar je vojvodinja v nosečnosti nosila, ker z njima izraža svojo nežnost in ženstvenost. No, po mnenju modnih kritikov sta toaleti videti ceneno in na Kate visijo tjavendan, namesto da bi postavo mehko zaobjemali. Po njihovem mnenju nobena od Erdemovih kreacij ne daje vtisa veličastnosti, ki bi bil za aristokratinjo njenega kova nujen.

Večjo naklonjenost so kritiki namenili Katini garderobi, ki jo je nosila čez dan. Bel plašček z živo rdečim vzorcem modne oblikovalke Catherine Walker bi bil po mnenju strokovnjakov še sprejemljiv, če ga ne bi kazili tako veliki gumbi, vse možne pohvale pa je požela dnevna bela bukle obleka znamke Alexander McQueen.

Zanimivo pa je, da so prav za belo dizajnersko obleko mediji, ki se profesionalno ne ukvarjajo z modo, suvereno zapisali, da je sicer zelo lepa, da pa bi bilo bolj dolgočasno nosečniško oblačilo že težko najti.

profimedia
Plašček Caterine Walker bi bil eleganten, če bi imel manjše gumbe.

Profimedia
Obleka Alexander McQueen je za kritike vrhunska, za običajne modne navdušence pa dolgočasna.