Ljubezensko življenje

FOTO: Poskočni bivši kancler: tokrat je izbranka 26 let mlajša

T.L./STA
25. 1. 2018, 09.32
Posodobljeno: 25. 1. 2018, 09.45
Deli članek:

Bila je njegova prevajalka, zdaj bo žena.

Profimedia
Gerharda Schröderja je zaradi živahnega zasebnega življenja in številnih porok v Nemčiji prijel vzdevek "Audi man".

Bivši nemški kancler Gerhard Schröder je danes sporočil, da se bo petič poročil. Tokrat bo 73-letnik usodni da dahnil 26 mlajši južnokorejski prevajalki Soyeon Kim.

"Sem že srečal njeno družino," je povedal Schröder na novinarski konferenci v Seulu, na kateri je z novo izvoljenko poziral pred kamerami z roko v roki. Dodal je, da bo poroka najverjetneje jeseni, točen datum in kraj poroke pa bosta še določila.

47-letna Kim je predstavnica agencije Severnega Porenja-Vestfalije za gospodarski razvoj v Seulu. Tam dela kot svetovalka korejskim podjetjem, ki želijo vzpostaviti podjetje v Nemčiji, bila pa je tudi Schröderjeva prevajalka.

Nekdanji socialdemokratski kancler je bil poročen že štirikrat, od zadnje soproge Doris Schröder-Köpf se je ločil leta 2016. Zaradi živahnega zasebnega življenja in številnih porok se ga je v Nemčiji prijel vzdevek "Audi man", ker je imel tako kot nemška avtomobilska tovarna štiri prstane.

Mediji so o zvezi med Schröderjem in Južno Korejko začeli poročati lani jeseni. Tedaj je njegova takrat že bivša žena Doris Schröder-Köpf trdila, da je Kim botrovala ločitvi.

Schröder je danes zanikal in poudaril, da Kim ni vplivala na razpad njegovega četrtega zakona. Dejal je še, da bo preostanek življenja potoval med Nemčijo in Južno Korejo. "Zelo me zanimajo zgodovina, kultura in umetnost Južne Koreje in bi rad imel več priložnosti, da se naučim več o Južnih Korejcih in tamkajšnji kulturni dediščini," je poudaril.

Schröder je bil na čelu nemške vlade med letoma 1998 in 2005, ko je moral kanclersko žezlo predati sedanji kanclerki Angeli Merkel. Vodil je koalicijo SPD in Zelenih. Preden je postal politik, je bil znan odvetnik.