Klemen Bučan

FOTO: Z dekletom dobil še hišnega ljubljenčka

Teja Pelko
21. 1. 2018, 21.20
Posodobljeno: 26. 3. 2023, 08.59
Deli članek:

Klemen Bučan je velik ljubitelj živali. Kot otrok je imel dve želvi (Trdonjo 1 in Trdonjo 2), kanarčka in psa samojeda, trenutno pa streho nad glavo nudi psičku Taiu.

Osebni arhiv
Tai je v komikovo življenje prišel pred štirimi leti.

Ta je pravzaprav dekletov in je prišel nekako »v paketu«, a se je hitro navadil nanj in zanj že nekaj časa uporablja izraz »moj pes«, razen ko je res tečen – takrat reče, da je njen. 

TAI JE PRAVI ZMAJ

Klemnove izkušnje s psi

Ko je bil Klemen mlajši, je domačo samojedko, ki je vlečni pes, včasih vpregel, da ga je vlekla s skejtom po ulici. Starši imajo zdaj že drugega samojeda, Belo. »Je iste barve kot Tai, samo da ima 30 kilogramov, je bolj pridna, vsaj sedi in tačko zna dati, pa prostor; ampak kadar laja, je še veliko glasnejša kot Tai Zmai,« razkriva Bučan. 

»Tai je star že skoraj 12 let, je pa nedvomno karakter – včasih težek, ampak karakter, trmast vsaj tako kot jaz. (smeh) Zato ga včasih preimenujem, na instagramu ima ime #taizmai (zmaj zaradi karakterja), sam pa ga včasih na ulici kličem kar Satan, ker je zanimivo videti reakcije ljudi, ko slišijo takšno ime za 3,5-kilogramskega kužka, ki je na prvi pogled videti zelo nedolžen. A v resnici nisem tako daleč od resnice. Tai je najbolj neubogljiv pes vseh časov, v bistvu dela vse kontra, kot mu rečem,« nam je razkril Klemen. Ljubljenček mu je povzročil že kar nekaj nevšečnosti, med drugim je z njim celo fizično obračunal. »Lani me je ugriznil v nos. Resda sem mu malo težil, ampak me je kar 'ornk', nos je bil odprt, kri je tekla, in to dve uri pred standup nastopom. Na nastop sem prišel, kot da sem se ravno stepel v gostilni in mi je nekdo flašo na glavi razbil. Ampak mu ne morem zameriti, verjetno sem si zaslužil,« je opisal v smehu in dodal: »Pred nekaj tedni pa se mi je v avtu polulal na sovoznikov sedež. Bognedaj, da bi se na tla, če se je že moral, se je na sovoznikov sedež ... Dobro, da imam gretje sedežev in se je hitro posušilo.« 

osebni arhiv
Z ljubljenčkom mu nikoli ni dolgčas

Z LJUBLJENČKOM MU NIKOLI NI DOLGČAS

Tudi sicer ima s Taiem zelo veliko dela. V zadnjih letih še toliko več, saj ima kuža težave z zdravjem. »Je srčni bolnik, tako da je vsako jutro podvig že, kako mu 'podtakniti' tablete. Dojel je že kar nekaj načinov, kako jih ne pojesti, in če le lahko, jih izpljune in izbrska iz hrane. Včasih hrane tudi ne poje, ker zavoha, da je nekaj notri. Treba ga je prav tako večkrat voziti ven, saj odkar je tablete za srce, skoraj še enkrat več lula kot prej, ker zdravila odvajajo vodo. Tudi k frizerju mora hoditi, nekako na 2–3 mesece. Občasno ima zobozdravnika, pa povsod hoče zraven, kamorkoli greva s punco, sicer je užaljen. V glavnem, ni dolgčas,« nam je v smehu še povedal Klemen, ki si – kljub vsem preglavicam, ki mu jih povzroča Tai – v prihodnosti še želi imeti psa, če bi bilo možno, pa bi si omislil dinozavra, saj te živali že od nekdaj obožuje.

Osebni arhiv
Bučan z Belo