GLASBENI USPEHI

Ko še Challe Salle ostane brez besed

Vesna Mesko
21. 1. 2018, 16.00
Deli članek:

Saša Petrović, ki se je v svet glasbe zapisal z vzdevkom Challe Salle, žanje uspehe, o kakršnih je lahko pred mnogi leti le sanjal.

Domen Jančič
Fantastičen odziv publike je odraz tega, da se mu je uspelo z glasbo zares dotakniti ljudi.

Pravijo, da je najlepši slovenski raper, a ta oznaka je pravzaprav precej površna, Saša namreč v sebi skriva veliko več kot zgolj tisto, kar je videti na prvi pogled.

Mu pa veliko bolj pristaja »lenta« glasbenega junaka leta, ki se je s svojo glasbeno zgodbo in pristno podobo dotaknil poslušalcev, kot se jih že dolgo ni nihče. Kdor je stal pod njegovim odrom, zagotovo pozna evforijo, ki preplavi publiko ob ritmih priljubljene glasbe, ki je povezala mlade in stare, spletla niti sprave in zabrisala meje nestrpnosti.

Kako se počutite, ko gledate sadove svojega marljivega dela?

Ko gledam rezultate svojega dela in vidim vse te pozitivne odzive publike, sem srečen, vesel in ponosen nase, kdaj pa tudi sam ostanem brez besed. Glasba je predvsem moja velika ljubezen in hrana za dušo, je način mojega izražanja, opisovanja svojih misli in čustev ali pa pripovedovanja lastne zgodbe, dogodka, ki se mi je zgodil – ali se je zgodil nekomu, ki ga poznam, in sem vse skupaj spremljal.

K čemu pri ustvarjanju glasbe stremite?

Moj namen je, da se moja pesem in njeno sporočilo nekako dotakneta poslušalca, nanj pozitivno vplivata, ga spravita v boljšo voljo ali na boljšo pot, mu polepšata dan, pomagata skozi težave ali pa celo spremenita življenje, to je bistvo vsega. Glasba povezuje ljudi, ruši meje, pripomore k boljšemu počutju, nekatere študije celo dokazujejo, da lahko zvoki in ritmi, podobno kot seks in čokolada, okrepijo naše občutke sreče. Ko poslušamo svojo najljubšo glasbo, naše telo izloča hormone evforije, zaradi njih zaplešeta srce in duša. Vsekakor bi rad še naprej pozitivno vplival na ljudi in jih s svojo glasbo zabaval.

Zdi se, da skozi glasbo prebujate vrednote, ki v današnji družbi kradoma bledijo. Se tudi sami zavedate, kako pomembno vlogo ste si kot idol mladine zadali?

Zavedam se, da imam zelo velik vpliv na mlade, zato se trudim biti pozitiven zgled in vzor. Prav zato sem se odločil, da ne bom več uporabljal kletvic v pesmih. Sicer pa ne pijem alkohola in ne kadim, ukvarjam se s športom ter se posvečam zdravemu načinu življenja in prehranjevanja.