Obdarovanje

Praznično vzdušje jim kvari živahen maček

Teja Pelk
23. 12. 2017, 07.30
Deli članek:

Pri Potrebuješevih je glavno decembrsko obdarovanje že mimo. Glavni in edini mož, ki pri njih nosi darila, je namreč Miklavž.

Mediaspeed.net
Jože z ženo Andrejo ter hčerkama Evo in Petro.

Pa tudi ta ne nosi nekih dragocenosti, ampak stvari, ki jih potrebujejo, in manjša simbolična darila. Jožetu je denimo letos prinesel nove copate, ker so imele prejšnje že majhno luknjo.

Čeprav so Čuki decembra še posebej zasedeni z nastopi, si za božič vedno vzamejo prosto.

BOŽIČ JE PRI NJIH VERSKI, NE SAMO KULINARIČNI PRAZNIK

Čeprav je čas obdarovanj pri Potrebuješevih že mimo, to ne pomeni, da je konec tudi njihovega zaznamovanja decembrskih praznikov, med katerimi ima zanje še poseben pomen božič.

»Čuki na ta dan nikoli ne igramo. Na božični večer smo vedno doma. Fino se imamo. Andreja in dekleta pripravijo okusno večerjo, saj vse tri odlično kuhajo. Pri hrani sicer ne kompliciramo. Nikoli nismo. Na voljo so različne stvari. Tudi potica. Po navadi zanjo poskrbijo babice, čeprav tudi dekleta naredijo zelo dobre. Potem pa gremo k polnočnici. Tisti ta pravi. Božič je za nas verski praznik, ne samo kulinarični, tako kot v veliko domovih. Tudi hišo pokropimo in potem lepo diši,« je razkril Jože.

M24.si
Jože s hišnim ljubljenčkom in velikim nagajivčkom

ZARADI ŽIVAHNEGA MAČKA JE PRI NJIH ZA PRAZNIKE ŠE POSEBEJ PESTRO

Praznično vzdušje si pričarajo tudi z okrasitvijo doma. »Glavna dilema letošnjega leta je, ali bomo postavili smrekico zunaj ali notri. Lučke imamo sicer za notri, vendar imamo tudi zelo živahnega mačka, ki nam novoletno smreko 'razpršola' že prvi dan. To je zanj največje veselje in potem dva tedna nenehno lovimo tiste balončke ter sesamo, zato se zelo nagibamo k temu, da bi jo postavili zunaj. Pa še celo tako nesramen je, da se kar v jaslice uleže. Vzame si jih za svoje. Da se ve, kdo je gospodar. Jaslice so tako prvih par dni takšne, kot se 'šika', potem pa figurice in druge sestavne dele samo še pobiramo in iščemo po hiši,« je še povedal glasbenik.