Konec neugodja

Hude muke princa so navsezadnje končane

S.N.Č.
22. 12. 2017, 06.50
Deli članek:

Večni nasmešek na ustih britanskega princa Harryja, ki ga je krasil na vseh fotografijah z raznoraznih dogodkov, je bil očitno samo maska, pod katero se je skrivala muka.

Reuters
Zamišljeni Harry se je v senci brata in svakinje razumljivo počutil zapostavljenega.

Iz krogov blizu Harryja je namreč zdaj pricurljalo, kaj je bila mladeničeva skrita morija, in tudi utemeljitev, ki se zdi precej logična.

Skrito trpljenje princa se je začelo že leta 2011, natančneje na dan, ko se je njegov brat William poročil s Kate Middleton.

Reuters
Brat se je z ženo na športni prireditvi zabaval, Harry pa je sameval.

TROJČEK

Harry ima kot prestolonaslednik namreč ogromno obveznosti, ki pritičejo njegovemu stanu. Do bratove poroke sta jih opravljala družno in v teh vlogah sta si bila enakovredna – dva princa, dva prestolonaslednika.

S poroko pa je Kate dobila naslov vojvodinje in prav tako obveznosti, ki izhajajo iz tega naslova. Kot predstavnica angleškega dvora sicer precej dolžnosti, med katerimi so v največji meri pojavljanja na dogodkih, opravi sama, a v mnogih primerih se le pridruži možu in svaku. V troje se pojavljajo zelo pogosto, saj so v ozaveščanju za duševno znanje in podpiranju športnega življenja pokrovitelji gibanj in organizacij vsi trije. Prijelo se jih je celo ime kraljevski trojček in vedno je videti, da se med seboj izvrstno razumejo.

Njihov dobri medsebojni odnosi so čista resnica, saj se tudi zasebno veliko družijo, Kate je v mnogočem Harryju tudi zaupnica.

Reuters
Na srečanju z zakoncema Obama se je Harry zdel kot od vseh pozabljen.

TRETJE KOLO

Kje je torej Harryjeva velika težava? Njegovi prijatelji trdijo, da se ob bratu in svakinji vedno počuti kot tretje kolo – nekdo, za kogar je popolnoma vseeno, ali je poleg ali ne.

Menda je o tem, ko je bil v zvezah z dolgoletnima dekletoma Chelsy Davy in Cressido Bonas, potožil tudi babici, kraljici Elizabeti, a mu je dala jasno vedeti, da bo vse do poroke ob Williamu in Kate pač postopal sam.

In zdaj, ko je uradno zaročen in bo 19. maja tudi poročen, je te Harryjeve muke konec, Meghan Markle je poskrbela, da je obdobje tretjega kolesa končano.