Klemen Bučan

FOTO: Komik je razkril vse svoje tetovaže

Teja Pelko
10. 12. 2017, 20.35
Deli članek:

Klemnu so bile tetovaže že od nekdaj všeč, vendar dolgo ni vedel, kaj bi si dal vtetovirati.

Mediaspeed
Klemen nobene tetovaže ne obžaluje, saj je glede vsake temeljito premislil, preden si jo je dal narediti.

Osebni arhiv
Komik bo v kratkem svojo lobanjo dopolnil še z začetnicama dedka, ki ga je pred kratkim izgubil.

Ko si je pred približno štirimi leti kot skejter in ljubitelj lobanj Klemen Bučan v Avstriji kupil majico z motivi »sugar skull« ali sladkornih lobanj, pa je odpadla še zadnja prepreka.

»Mehičani te lobanje upodabljajo predvsem na dan mrtvih, ki ga praznujejo kot velik – in v nasprotju z nami – vesel praznik. To mi je bilo zelo všeč. Zaradi njenega pomena sem tudi jaz vanjo dal 'vgravirati' začetnice imen tistih bližnjih, ki so že zapustili ta svet, tako da je to neke vrste moj spomin na umrle,« je pot do svoje prve poslikave, ki si jo je dal narediti pri Damjanu Cafuti, opisal Klemen.

Naslednja tetovaža je bila na vrsti že po pol leta. »Osnova za poslikavo je pesem Boba Marleyja Three Little Birds. Naredil mi jo je Damjanov sodelavec Andrej, ki je bolj stripovsko usmerjen in je odlično interpretiral mojo idejo. Vsak ptiček počne nekaj, kar počnem jaz v življenju: eden skejta, drugi drži ploščo, tretji pa je nekako sestavljen iz mikrofona,« je povedal Bučan.

Osebni arhiv
Komik je vse svoje tetovaže zaupal tetoverjem iz kranjskega studia, ki se lahko pohvali s kar nekaj nagradami s tattoo konvencij.

Idejo za tretjo trajno poslikavo – stripovske junake Zvitorepca, Trdonjo in Lakotnika – je imel v mislih že zelo dolgo, saj je že od nekdaj njihov velik oboževalec. Potem pa jim je na drugi strani roke narisal še televizor, ki »predvaja« sonce. »To si lahko vsak po svoje interpretira. Jaz ljudem rečem, da je to zato, da jim ni dolgčas, ko so pod rokavom,« je v smehu dejal Klemen.

Osebni arhiv
Klemnova zadnja tetovaža – miš na vespi – je najprej precej prestrašila njegovo mamo.

Miš na vespi

Zadnja tetovaža, ki si jo je omislil, je miš na vespi. »Pred približno 20 leti sem pogledal prvi skate film Mouse in uvod v ta film mi je še danes eden najboljših! Miš, ki vozi vespo in gre skejtat, zraven pa 'seka' komad 3 is a Magic number. Režiral ga je Spike Jonze, človek, ki je enako kot moj dobri prijatelj Mitja Okorn začel s skate filmi, šel v videospote in nato končal v Hollywoodu ter dobil oskarja! Okorna zadnji del še čaka, a sem prepričan, da bo tudi to prišlo. Tudi zame je bil skate začetek, vse je prišlo zaradi skejtanja in lahko bi rekel, da so začetki vedno skromni, majhni kot miš, potem pa s trudom in veseljem ob tem, kar delaš, lahko počasi rasteš,« je razlog za izbiro tega motiva razkril Klemen.

Njegova mater je sicer, ko ji je povedal, da si je dal vtetorivati miš, malo skrbelo, saj se jih boji, a ko je tetovažo videla in potem še film Mouse, je rekla, da se tako ljubke miši ne boji in da lahko na obisk pride tudi v kratkih rokavih.

Osebni arhiv
Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik so Bučanovi najljubši stripovski junaki.

Osebni arhiv
Klemnova druga tetovaža zajema stvari, s katerimi se ukvarja.