Medijska gonja se stopnjuje

Največji grešnik, a brez dokazov

S.N.Č.
19. 11. 2017, 09.00
Deli članek:

Zakaj je soprog britanske kraljice, princ Philip, kar naenkrat postal državni sovražnik številka ena, ni jasno, dejstvo pa je, da odkar uživa zasluženi pokoj, postaja črna ovca dvora.

Profimedia
Kraljica kljub namigovanjem o svojem možu še nikoli ni rekla slabe besede.

Že pred tedni se je 96-letnik iz javnega življenja umaknil, vsak dan vozi svojo konjsko vprego po Windsorskem parku in si očitno želi le miru.

Toda potem ko je z dvora prišla informacija, da 20. novembra 70. obletnice poroke kraljica in princ ne bosta praznovala javno, temveč zgolj v ožjem družinskem krogu, ker je takšna Philipova želja, ne mine dan, da v britanskih medijih ne bi na plan privlekli kaj iz prinčeve preteklosti, v kateri naj bi si nabral nešteto grehov.

Obtožb je nešteto, toda kot dokaz ne obstaja niti ena samcata sporna fotografija princa s kakšno žensko.

VSE NAROBE

Najprej so se pojavile fotografije s prinčeve fantovščine, a ker so bili na njih, kot se spodobi, samo moški, je bil očitek pregrešno drag jedilnik, ki je vključeval tako želvjo juho kot kaviar in jastoge ter velikanske količine šampanjca in konjaka, ki si jih je družba privoščila.

Naslednje namigovanje je bilo že povsem konkretno, češ da je princ na kraljevi ladji Britannii redno gostil številne lepotice in svoje prijatelje, med katerimi sta bila menda najbolj redna gosta igralca Peter Ustinov in David Niven. Moški naj bi se pod pretvezo plovb po več dni zabavali skupaj z dekleti.

Arhiv svet 24
Vsako jutro je že več kot mesec dni princa mogoče videti v parku, kjer se v lahnem drncu vozi s kočijo.

Naslednja faza pa je bila menda Philipovo zapeljevanje igralk in plesalk. Po predstavah ni bil opažen le, ko je izginil v njihovih garderobah, ampak je kot pravi džentelmen menda poskrbel tudi, da so bile zasute s cvetjem in dragocenimi darili.

Skoke čez plot bi princu Britanci še nekako oprostili, toda presunila jih je novica, ki pa se resnično zdi za lese privlečena: ker ni maral kraljice matere, se je je želel rešiti in imel kupo načrtov, kako jo spraviti v prezgodnji grob.