Politik na bolniški

FOTO: Matej Tonin v bolnišnici

Si.R.
14. 11. 2017, 20.30
Posodobljeno: 14. 11. 2017, 20.36
Deli članek:

Nova Slovenija je bila nekaj časa brez pomembnega člana parlamenta, Mateja Tonina. Toda ne zato, ker bi bil na dopustu, temveč zato, ker je moral leči na operacijsko mizo.

STA
Štab predsedniške kandidatke Ljudmile Novak na sedežu stranke NSi.

Opazili smo, da zadnje tedne na politične parketu – vsaj ne na tistem javnosti najbolj vidnem – ni bilo opaziti prve violine Nove Slovenije Mateja Tonina. Ni bilo treba dolgo brskati, da smo ugotovili, kje je bil konec oktobra. Pristal je na operacijski mizi. Toda brez skrbi, šlo je le za rutinski poseg meniskusa. Neuradno naj bi šlo za poškodbo, ki jo je staknil med treningom hokeja. Ob fotografiji iz bolnišnice na svojem facebook profilu je zapisal: »Prestal operacijo meniskusa. Osebje prijazno in profesionalno. Slovensko javno zdravstvo ti to omogoči po dveh letih čakanja.« Okrevanje je bilo očitno več kot odlično, saj je že s polno močjo vpet v obveznosti, ki mu jih prinaša politika.

Facebook
Poškodbo naj bi Tonin dobil med treningom hokeja.

Odsotnost mu je koristila

Facebook
Tonin je pohvalil prijaznost in profesionalnost osebja.

Mu je pa odsotnost očitno koristila tudi, kar zadeva priljubljenost. Sicer Tonina redno uvrščajo na lestvice najbolj priljubljenih politikov v državi, a tokrat se je po njih še povzpel. Na vrhu lestvice se tudi po volitvah še naprej trdno drži predsednik republike Borut Pahor, za njim je njegov protikandidat Marjan Šarec. Na tretjem mestu jima sledi evropska komisarka Violeta Bulc. Matej Tonin se na lestvici pojavi na osmem mestu in je najvišje uvrščeni politik z desnega pola na lestvici priljubljenih politikov.