Mobilna verzija
14:03 19. junij 2018

FOTO: Matej Tonin v bolnišnici

Si.R.
0 Posodobljeno: 20:36 / 14.11.2017

Nova Slovenija je bila nekaj časa brez pomembnega člana parlamenta, Mateja Tonina. Toda ne zato, ker bi bil na dopustu, temveč zato, ker je moral leči na operacijsko mizo.

volitve 2017, štab ljudmile novak, matej tonin

Štab predsedniške kandidatke Ljudmile Novak na sedežu stranke NSi. Foto: STA

Opazili smo, da zadnje tedne na politične parketu – vsaj ne na tistem javnosti najbolj vidnem – ni bilo opaziti prve violine Nove Slovenije Mateja Tonina. Ni bilo treba dolgo brskati, da smo ugotovili, kje je bil konec oktobra. Pristal je na operacijski mizi. Toda brez skrbi, šlo je le za rutinski poseg meniskusa. Neuradno naj bi šlo za poškodbo, ki jo je staknil med treningom hokeja. Ob fotografiji iz bolnišnice na svojem facebook profilu je zapisal: »Prestal operacijo meniskusa. Osebje prijazno in profesionalno. Slovensko javno zdravstvo ti to omogoči po dveh letih čakanja.« Okrevanje je bilo očitno več kot odlično, saj je že s polno močjo vpet v obveznosti, ki mu jih prinaša politika.

matej tonin, operacija

Poškodbo naj bi Tonin dobil med treningom hokeja. Foto: Facebook

Odsotnost mu je koristila

matej tonin, operacija

Tonin je pohvalil prijaznost in profesionalnost osebja. Foto: Facebook

Mu je pa odsotnost očitno koristila tudi, kar zadeva priljubljenost. Sicer Tonina redno uvrščajo na lestvice najbolj priljubljenih politikov v državi, a tokrat se je po njih še povzpel. Na vrhu lestvice se tudi po volitvah še naprej trdno drži predsednik republike Borut Pahor, za njim je njegov protikandidat Marjan Šarec. Na tretjem mestu jima sledi evropska komisarka Violeta Bulc. Matej Tonin se na lestvici pojavi na osmem mestu in je najvišje uvrščeni politik z desnega pola na lestvici priljubljenih politikov.

Vaš prispevek