Na ogled

FOTO: Skrivnostna tajska aristokracija se je končno zbrala na kupu

snč
27. 10. 2017, 21.30
Deli članek:

Nikoli se še ni zgodilo, da bi bili člani tajske kraljeve družine na voljo fotografom v tako velikem številu, kot se dogaja te dni, ob slovesnostih, ki potekajo v spomin na pokojnega kralja Bhumibola.

Profimedia
Princesa Sirivannavari Nariratana, kraljeva vnukinja, sicer redna gostja modnih revij po vseh evropskih prestolnicah.

Svečanosti, ki so del programa ob upepelitvi posmrtnih ostankov priljubljenega kralja in monarha z najdaljšim vladanjem na svetu, seveda zahtevajo prisotnost njegovih družinskih članov.

Sramotno, celo grešno bi bilo, če se v slavnostnem sprevodu v osrednjo palačo templja za kremiranje v prvih vrstah ne bi zvrstili aktualni kralj, njegova sestra, hčerke in sinovi. Koliko ima pravzaprav kralj Maha otrok z več različnimi ženami, sicer ni javno znano, a vsaj nekatere je zdaj v sprevodu postavil na ogled.

Profimedia
Pogrebnih slovesnosti takih razsežnosti, kot so trenutno na Tajskem, še ni bilo.

CENTER SVETA

V Bangkok pa z vseh koncev dežele ne roma le na milijone Tajcev, ki se želijo pokloniti pokojnemu kralju; več kot 25.000 se jih je celo organiziralo in v nabranih črnih oblačilih vzdolž cest, po katerih potekajo procesije, noč in dan držijo špalir.

Kot se za pogreb enega največjih kraljev v zgodovini, ki je bil ves čas svojega življenja tudi najbogatejši vladar na svetu, spodobi, so se v Bangkok za nekaj dni preselili tudi predstavniki dvorov z različnih koncev sveta: angleški princ Andrew, španska kraljica Sofia, belgijska kraljica Mathilde, danski princ Frederik, japonska princ in princesa Akišino in Kiko ter mnogi drugi.