Soki

Glasbeniku največji zagon dajejo nasmehi otrok

T.P.
28. 10. 2017, 12.01
Deli članek:

Soki oktobra z rekordnimi sedmimi obdarjenimi šolami

Šolski arhiv
Marko zelo rad osrečuje otroke.

Bobnar Marko Soršak – Soki se je v novem šolskem letu z neverjetno hitrostjo podal proti glasno napovedani številki 100 obdarjenih šol!

Nika Nemanič
Soki in Maja Makovec Brenčič

Samo oktobra je namreč do današnjega dne obiskal že šest slovenskih šolskih ustanov, v katerih se izobražujejo tudi prihajajoči glasbeniki slovenske scene, do konca meseca pa bo na svoj dolg seznam dodal še Osnovno šolo Mladika na Ptuju, ki ji bo popestril skok v krompirjeve počitnice.

Če temu dodamo še obdaritev svoje učenke v popularni oddaji slovenske komercialne televizije, nabiranje sredstev za preostale prijavljene šole, poučevanje učencev bobnanja ter koncertno udejstvovanje z zasedbami Elvis Jackson, Black Diamond in Radiostorm, lahko simpatičnega Štajerca že počasi povprašamo po zdravju. Toda Soki se ob tem kot vedno le nasmehne: »Otroci, ki jih obiščem, mi dajejo neverjetno energijo in zagon za naprej. Ko jim poveš, da so bobni, kitare, basi in druga darila dejansko njihovi, ti podarjeno s svojim presrečnim nasmehom vrnejo vsaj desetkratno.« In prav zato bosta Soki in njegov projekt 20 za 20 ta petek prestopila vrata že 59. slovenske osnovne šole.