Mobilna verzija
07:00 20. marec 2018

Noseča Kate z akutno obliko jutranje slabosti

S.R./STA London
2 Posodobljeno: 17:32 / 17.10.2017

Tretjerojenec Williama in Kate naj bi na svet prijokal aprila.

kate middleton, princ william

Tretjerojenec Williama in Kate naj bi na svet prijokal aprila. Foto: Profimedia

Tretji otrok britanskega princa Williama in njegove soproge Kate se bo po pričakovanjih rodil aprila prihodnje leto, je danes sporočila britanska kraljeva družina.

kate middleton

Kate je bila prisiljena odpovedati več dogodkov. Foto: Profimedia

"Visokosti vojvoda in vojvodinja Cambriška veselo potrjujeta, da aprila prihodnje leto pričakujeta dojenčka," so sporočili iz Kensingtonske palače, uradne rezidence para v Londonu. Novico o naraščaju so iz Kensingtonske palače sporočili v začetku septembra.

William in Kate že imata štiriletnega sina Georgea in dvoletno hčerko Charlotte. Ali tokrat pričakujeta sina ali hčerko, v Kensigtonski palači niso razkrili.

Hiperemeza

Podobno kot ob obeh prejšnjih nosečnostih ima Kate, vojvodinja Cambriška, tudi tokrat akutno obliko jutranje slabosti, imenovano hiperemeza, zaradi katere je bila prisiljena odpovedati več dogodkov.

35-letni William je drugi v vrsti za britanski prestol, takoj za svojim očetom princem Charlesom. Tretji otrok, ki ga par sedaj pričakuje, bo medtem peti v vrsti za krono - za dedkom, očetom ter starejšima bratom in sestro. S petega mesta bo izpodrinil Williamovega mlajšega brata princa Harryja.

Vaš prispevek