Najusodnejša znana Slovenka

FOTO: Ekskluzivno: iz zakulisja izbora femme fatale

Nejc Simšič
17. 10. 2017, 20.45
Deli članek:

V ljubljanski Festivalni dvorani so razglasili žensko, ki je usodno zaznamovala letošnje leto. Štirinajsta femme fatale je postala priljubljena voditeljica, ki pravi, da je vsaka ženska fatalna – že samo zato, ker je ženska.

M24.si
Leto je najbolj zaznamovala Ota Širca Roš.

Letošnja prireditev je potekala v znamenju minimalizma, elegance in bleščic, a je hkrati od obiskovalcev zahtevala zvrhano mero elegance.

Ota Širca Roš o začrtanih ciljih: Nisem človek, ki stremi za cilji. Jaz grem po poti in vmes srečam priložnosti, ki jih zagrabim ali pa ne.

Za naslov femme fatale 2017 se je potegovalo osem usodnih Slovenk, ki so se na odru predstavile v kreacijah uglednih slovenskih oblikovalk, in sicer Alja Viryent Novak, Ula Furlan, Tjaša Perko, Pia Škofic, Nuša Lesar, Hana Karim, Ines Erbus in Ota Širca Roš. In prav Ota je najbolj prepričala bralce in bralke revije Avenija in drugih tiskanih izdaj hiše Media24. »Fatalne že samo zato, ker smo ženske,« tako o fatalnih ženskah meni femme fatale 2017 Ota Širca Roš in dodaja: »Ženske zapeljujemo, rojevamo, manipuliramo, smo strastne in tudi bolj senzibilne, zato lahko sežemo onkraj oprijemljivega.«

M24.si
Zmagovalka Ota Širca Roš in drugih sedem kandidatk za femme fatale 2017 je prejelo cvetlične aranžmaje Arboretuma Volčji Potok.

Bine zna! Dekleta povabil na pijačo

Ker so vse kandidatke za femme fatale na prizorišče prireditve prišle že veliko prej, saj so imele dolge priprave, jih je Bine Volčič vmes povabil na kavo. V resnici pa je dame počastil z džin tonikom, da so bile bolj sproščene.

Ota Širca Roš, priljubljena televizijska voditeljica, se sama najbolj fatalno počuti, ko se ji zdi, da je dosegla spremembo na bolje samo zato, ker je to ona. »S svojim značajem, šarmom, humorjem. Ko za premik sploh ne potrebujem drugega argumenta. Ko komu privzdignem obrv in se mu zasadim v misli in dejanja.« Ota je prepričana, da za vsako odločitev in potezo v življenju odgovarjamo s posledicami, saj z vsako odločitvijo in potezo vplivamo tudi na druge. Torej so vse fatalne. In Ota stoji za vsemi, tudi če so slabe.

Za vse okuse

Letošnja prireditev je potekala v glamuroznem stilu hollywoodskih gala večerij, kjer so povabljeni gostje uživali v kulinaričnih mojstrovinah kuharskega mojstra Bineta Volčiča v sodelovanju s podjetjem Vivo catering.

Seveda pa tudi tokrat ni šlo brez glasbe – zbrane goste je že uvodoma očarala komaj šestnajstletna Lara Kadis, ki se je predstavila s čutno interpretacijo brezčasne mojstrovine Johna Lennona Imagine, zbrane goste pa je skozi celoten večer spremljal zvok harfe, ki jo je igrala Astrid Kljun. Nuška Drašček, femme fatale 2015, se je predstavila s skladbo Tak dan, s katero je slavila na letošnji Popevki, kot vedno pa je bilo tudi tokrat poskrbljeno ne le za presenečenje, ampak za ekskluzivno glasbeno predpremiero – producenti naše najboljše vokalne zasedbe Eroika so ekskluzivno predstavili novi pop operni trio Eroika Aromatika.

Praznovanje

Ota Širca Roš je zmago najprej proslavila v Festivalni dvorani, nato pa se je z možem Boruto Širco, Aljo Viryent Novak in partnerjem Žigo Žalikom ter zakoncema Tjašo in Rokom Perkom odpravila tudi v znan lokal v centru mesta in tam slavila še naprej.

Od daril se zvrti

Femme fatale 2017 Ota Širca Roš je v dar prejela ročno izdelano, pihano, brušeno in pobarvano vazo Steklarne Rogaška iz serije Magic Night, ki jo je z mistiko in prestižem navdihnil svet tisoč in ene noči. Kozmetika Afrodita, najzvestejši pokrovitelj prireditve, je zmagovalki podarila prestižni Brilliant serum mladosti, Boštjan Bahovec, direktor prodaje podjetja Slowatch, pa je zmagovalki podelil uro in nakit znamke Thomas Sabo. Irena Boh, produktna vodja blagovne znamke Guerlain, je zmagovalki podarila dišavo Mon Guerlain, prav vsem kandidatkam pa bodo v trajen spomin ostali čudoviti šopki Cvetličarne Arboretum Volčji Potok.

Četica najbolj usodnih dam

Letošnja zmagovalka Ota Širca Roš se je tako kot štirinajsta femme fatale pridužila že dosedanjim zmagovalkam – Tanji Ribič (2004), Živi Vadnov (2005), Sanji Grohar (2006), Nini Ivanič (2007), Bernardi Žarn (2008), Jerneji Podbevšek Zhembrovskyy (2009), Niki Kljun (2010), Nataši Dobelšek (2011), Jadranki Juras (2012), Ani Lukner (2013), Tanji Skaza (2014), Nuški Drašček (2015) in Almi Rekić (2016).