Mobilna verzija
04:01 19. avgust 2018

Bradači do solz nasmejali publiko

T.P.
0

Boštjan Gorenc - Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant so v ljubljanskem SiTi Teatru, ki so ga napolnili do zadnjega kotička, z obiljem svežih šal in ekskluzivnim vpogledom v zakulisje stendup scene dodobra razmigali trebušne mišice občinstva, na koncu pa so obiskovalcem postregli še s Peričino rojstnodnevno torto.

Boštjan Gorenc Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant

Boštjan Gorenc Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant Foto: Aleš Rosa

Seks v avtu, nenavadni tatuji, vzgajanje otrok in resničnostni šovi so le nekatere izmed tem, ki se jih je v poldrugi uri dotaknil bradati cvetober slovenske samostoječe komedije, publiki pa jih je serviral z mešanico skečev, stendupa in improvizacije – seveda v svojevrstnem slogu: Bergant v hribovski črnini, Pižama v intelektualnem slogu z enovrstičnicami, Perica pa s filigransko izpiljenenimi družinskimi zgodbami.

Janez Hočevar – Rifle in Iztok Valič

Janez Hočevar – Rifle in Iztok Valič Foto: Aleš Rosa

Trije pristopi za različne okuse, ki pa delujejo kot dobra koherentna celota. Ali kot bi rekli ustvarjalci: v bradovščini je moč!

Uroš Fürst, Jure Karas – Slon, Lado Bizovičar in Jože Mermal

Uroš Fürst, Jure Karas – Slon, Lado Bizovičar in Jože Mermal Foto: Aleš Rosa

Z bradači so se zabavali tudi številni medijski znanci, komiki, gledališki in medijski ustvarjalci, ob Perici pa je, na sploh ne kaj posebno strašni petek 13., praznoval še en vse bolj prodoren komik, Marko Žerjal. 

Vaš prispevek