Premiera

Bradači do solz nasmejali publiko

T.P.
16. 10. 2017, 20.40
Deli članek:

Boštjan Gorenc - Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant so v ljubljanskem SiTi Teatru, ki so ga napolnili do zadnjega kotička, z obiljem svežih šal in ekskluzivnim vpogledom v zakulisje stendup scene dodobra razmigali trebušne mišice občinstva, na koncu pa so obiskovalcem postregli še s Peričino rojstnodnevno torto.

Aleš Rosa
Boštjan Gorenc Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant

Seks v avtu, nenavadni tatuji, vzgajanje otrok in resničnostni šovi so le nekatere izmed tem, ki se jih je v poldrugi uri dotaknil bradati cvetober slovenske samostoječe komedije, publiki pa jih je serviral z mešanico skečev, stendupa in improvizacije – seveda v svojevrstnem slogu: Bergant v hribovski črnini, Pižama v intelektualnem slogu z enovrstičnicami, Perica pa s filigransko izpiljenenimi družinskimi zgodbami.

Aleš Rosa
Janez Hočevar – Rifle in Iztok Valič

Trije pristopi za različne okuse, ki pa delujejo kot dobra koherentna celota. Ali kot bi rekli ustvarjalci: v bradovščini je moč!

Aleš Rosa
Uroš Fürst, Jure Karas – Slon, Lado Bizovičar in Jože Mermal

Z bradači so se zabavali tudi številni medijski znanci, komiki, gledališki in medijski ustvarjalci, ob Perici pa je, na sploh ne kaj posebno strašni petek 13., praznoval še en vse bolj prodoren komik, Marko Žerjal.