Femme fatale 2017

FOTO: Fatalni večer v znamenju elegance in bleščic

R.T.
16. 10. 2017, 08.52
Posodobljeno: 16. 10. 2017, 09.39
Deli članek:

V Festivalni dvorani so v petek zvečer razglasili žensko, ki je v očeh bralcev najbolj branih slovenskih revij usodno zaznamovala leto 2017. Femme fatale leta 2017 je postala Ota Širca Roš, televizijska voditeljica rubrike Pop In v oddaji 24ur na Pop TV.

M24

Letošnji, že štirinajsti izbor, je spretno povezoval simpatični Domen Valič, jedi, v katerih so uživali izbrani gosti, pa je idejno zasnoval kuharski mojster Bine Volčič.

Letošnja prireditev je potekala v znamenju minimalizma, elegance in bleščic, a je hkrati od obiskovalcev zahtevala zvrhano mero elegance. Tudi tokrat ni šlo brez glasbe – zbrane goste je že uvodoma očarala komaj šestnajstletna Lara Kadis, ki se je predstavila s čutno interpretacijo brezčasne mojstrovine Johna Lennona Imagine, zbrane goste pa je skozi celoten večer spremljal zvok harfe, ki jo je igrala Astrid Kljun. Nuška Drašček, femme fatale 2015, se je predstavila s skladbo Tak dan, s katero je slavila na letošnji Popevki, kot vedno pa je bilo tudi tokrat poskrbljeno ne le za presenečenje, ampak za ekskluzivno glasbeno predpremiero – producenti naše najboljše vokalne zasedbe Eroika so ekskluzivno predstavili novi pop operni trio Eroika Aromatika. Trio uveljavljenih šolanih opernih glasov, o katerih bomo v naslednjih mesecih še veliko brali in slišali, se je v fatalnem večeru predstavil čisto prvič. V skladbi Grande Amore so združili moči z Nuško Drašček in se tako zares veličastno poklonili letošnjim nominirankam in ljubezni.

M24
Ota Širca Roš

Ota stoji za vsemi, tudi če so slabe

»Fatalne že samo zato, ker smo ženske,« tako o fatalnih ženskah meni femme fatale 2017 Ota Širca Roš in dodaja: »Ženske zapeljujemo, rojevamo, manipuliramo, smo strastne in tudi bolj senzibilne, zato lahko sežemo onkraj oprijemljivega.« Ota Širca Roš, priljubljena televizijska voditeljica, se sama najbolj fatalno počuti, ko se ji zdi, da je dosegla spremembo na bolje samo zato, ker je to ona. »S svojim značajem, šarmom, humorjem. Ko za premik sploh ne potrebujem drugega argumenta. Ko komu privzdignem obrv in se mu zasadim v misli in dejanja.« Ota je prepričana, da za vsako odločitev in potezo v življenju odgovarjamo s posledicami, saj z vsako odločitvijo in potezo vplivamo tudi na druge. Torej so vse fatalne. In Ota stoji za vsemi, tudi če so slabe.

Osem usodnih Slovenk

Za naslov femme fatale 2017 se je potegovalo osem usodnih Slovenk, ki so se na odru predstavile v kreacijah uglednih slovenskih oblikovalk, in sicer Alja Viryent (v kreaciji Diane Kotnik Lavtižar), Ula Furlan (v obleki Petje Zorec), Tjaša Perko (v kreaciji oblikovalke Alenke Globočnik Fabjan, Akultura), Pia Škofic (oblekel jo je David Bacali), Nuša Lesar (v obleki Maje Ferme, Maja Ferme Fashion), Hana Karim (ki je nosila uhane Janje Videc in torbico Žive Javeršek, Viva's Project), Ines Erbus (v obleki Gordane Grandošek Whiddon, GGW by Gordana Grandošek Whiddon) in Ota Širca Roš (v obleki Maje Štamol Droljc).

M24

Vse zmagovalke

Dosedanje femme fatale so: Tanja Ribič (2004), Živa Vadnov (2005), Sanja Grohar (2006), Nina Ivanič (2007), Bernarda Žarn (2008), Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy (2009), Nika Kljun (2010), Nataša Dobelšek (2011), Jadranka Juras (2012), Ana Lukner (2013), Tanja Skaza (2014), Nuška Drašček (2015) in Alma Rekić (2016).

Femme fatale 2017 Ota Širca Roš je v dar prejela ročno izdelano, pihano, brušeno in pobarvano vazo Kristalne Rogaška iz serije Magic Night, ki jo je z mistiko in prestižem navdihnil svet tisoč in ene noči. Kozmetika Afrodita, najzvestejši pokrovitelj prireditve, je zmagovalki podarila prestižni Brilliant serum mladosti, Boštjan Bahovec, direktor prodaje podjetja Slowatch, pa je zmagovalki podelil uro in nakit znamke Thomas Sabo. Irena Boh, produktna vodja blagovne znamke Guerlain, je zmagovalki podarila dišavo Mon Guerlain, prav vsem kandidatkam pa bodo v trajen spomin ostali čudoviti šopki Cvetličarne Arboretum Volčji Potok.