Televizijski obrazi bodo tekli za otroke

Starša sta mi dala toplino in varnost

ns
12. 10. 2017, 06.50
Deli članek:

Televizijska voditeljica Nuša Lesar se je ob začetku že 7. tradicionalne dobrodelne akcije Mali koraki za velik cilj spomnila svojega otroštva.

Pop TV
Njeno telo še ni pripravljeno na tek, zato bo akcijo podpirala na druge načine.

Letos se donacije zbirajo za hišo Palčica. "Ti otroci morajo imeti normalno otroštvo, če želimo, da ne bodo ponavljali napak svojih staršev, ampak odrasli v zdrave, odgovorne in ljubeče odrasle."

Letos mineva pravljičnih sedem let, odkar je Jan Golja aktiviral športno navdušene televizijske novinarje in z njimi pretekel Slovenijo v akciji Mali koraki za velik cilj. Akcija je iz leta v leto rasla, osrečevala srca najšibkejših in prerasla v pomemben družbenokoristni projekt. S tem pa je zrasla tudi ekipa ustvarjalcev projekta in tako je že leta ena od gonilnih sil Malih korakov tudi voditeljica Nuša Lesar.

»Zbiramo za otroke, ki ne samo, da niso imeli najbolj srečnega, ampak so imeli absolutno travmatično otroštvo. Njihovi starši jih zlorabljajo psihično, fizično ali spolno, včasih tudi vse našteto skupaj; ali pa jih tako hudo zanemarjajo, da so otroci pravzaprav samorastniki. Moje otroštvo je bilo popolno nasprotje. Ne rečem, da sta moja starša popolna, dala pa sta mi toplino, varnost, ljubezen in vse, kar spada zraven, da sem imela resnično lepo otroštvo, za kar sem jima neskončno hvaležna,« je povedala Nuša, ki letos zaradi poškodbe ne bo tekla, je pa še vedno glavna podpornica. »Na tekaški trasi bom, ko mi bo telo sporočilo, da si to želi. Do takrat pa akcijo podpiram na vse druge možne načine in izredno uživam,« je še dodala Nuša.

Tradicionalna akcija Mali koraki za velik cilj bo letos potekala od 11. do 13. oktobra 2017, ko bodo pretekli 201 kilometer.

Kanal A
Tekli bodo tri dni, denar pa se bo zbiral s pošiljanjem sporočil z besedilom SVET5 na 1919 do konca meseca.