PRESENEČENJE

Neisha je zbežala!

Nejc Simšič
4. 10. 2017, 07.10
Deli članek:

Da priljubljena glasbenica Neisha rada poskrbi za presenečenja, je znova dokazala ob svoji zadnji promociji novega singla Bežim.

Mare Vavpotič
Izvrstni režiser Marko Maag je Neishi spet ustvaril čudovit video.

Skladba Bežim nas bo po Neishinih besedah elegantno popeljala v jesen, saj gre za zelo močno balado. Pesem je že dolgo kar klicala k temu, da gre v eter, in zdaj je pravi čas, pravi Neisha, ki je navdih za skladbo dobila ob svojem zadnjem obisku Kitajske. Besedilo je napisala najprej v angleškem jeziku, z naslovom See You in Beijing, zato se je slovensko besedilo naslonilo na besedico bežim, ki je fonetično zelo blizu angleškemu poimenovanju mesta Peking.

»Najpomembnejša mi je emocija vokala in zadevo pilim tako dolgo, da lahko rečem, da zadene tisto, kar sem si želela. Prava čustva, zrela in iskrena, izlita na papir in ovekovečena v notah.« Promocijo pesmi in videospota, ki ga je posnela v sodelovanju z Maag Production, si je tako omislila malce drugače, in sicer s kulinaričnim pobegom v Novo Celje, v dvorec Petrovče, kjer je prijateljem in novinarjem pripravila dobrote Galerije okusov. »Vsi ves čas norimo, zato sem se odločila za pobeg iz Ljubljane, da se ljudje za trenutek ustavijo, najejo in naposlušajo glasbe,« dodaja Neisha. Omenjeni dvorec je tudi krstila, saj je prva, ki je snemala v njem, in navdušena je nad njegovo fotogeničnostjo.