Naraščaj

Švedska princesa je povila novega princa

S.N.Č.
3. 9. 2017, 17.30
Posodobljeno: 3. 9. 2017, 17.37
Deli članek:

Veselo novico je svojemu ljudstvu in svetu sporočil očka, 38-letni princ Carl Philip.

Profimedia
Princesa Sofia je svoje aristokratske dolžnosti opravljala tudi visoko noseča.

Bolnišnica Danderyd v Stockholmu je bila v četrtek zaradi rojstva novega prestolonaslednika središče dogajanja na Švedskem.

Princu Carlu Philipu in njegovi soprogi, princesi Sofii (32), so kot rok poroda njunega drugega otoka sicer napovedali 7. september, a se je malčku očitno mudilo na svet.

Princesa je prve popadke dobila v noči na 31. avgust in zjutraj sta bila s princem že v bolnišnični porodni sobi, kjer sta čez nekaj uric že zaslišala jok novorojenčka.

Profimedia
Srečni očka je tiskovno konferenco ob rojstvu sina imel kar v bolnišnici.

Pri porodu je bil, tako kot pri prvem otroku, prisoten tudi princ, ki je prav zaradi takih dejanj in javnega izkazovanja nežnosti svoji ženi najbolj priljubljen član švedske kraljeve družine.

Novi princ je seveda še brez imena, saj je v kraljevih družinah navada, da o njemu ne odločata le oče in mama, temveč je nujno posvetovanje tudi s kraljem in kraljico. 

POKAL OD SREČE

Vidno ganjeni in do ušes nasmejani princ Carl Philip je kar v prostorih bolnišnice imel tiskovno konferenco, kjer je z veseljem povedal vse, kar je novinarje zanimalo, in se ves čas tudi razposajeno šalil.

»Najin ljubljeni sin je na svet prijokal točno ob 11.24, tehta 3400 gramov, dolg pa je 49 centimetrov, prav toliko, kot je ob rojstvu aprila lani meril njegov starejši brat Alexander,« je ganjeno razložil zbranim predstavnikom medijev in dodal, da se mamica in dojenček izvrstno počutita ter da bosta že kmalu doma v krogu svoje družine.