Maja Prašnikar

Prisega na pristen stik z naravo

Teja Pelko
31. 8. 2017, 20.15
Posodobljeno: 31. 8. 2017, 20.22
Deli članek:

Maja Prašnikar je letošnje poletje preživela precej delavno. Si je pa vzela 15 dni za oddih. S fantom Žigo Ostaševskim sta se odpravila na otok Cres, ki jo je navdušil.

osebni arhiv
Maja obožuje poletje in morje.

Maja si bo letošnje poletje zapomnila po enkratnih počitnicah.

Ker je pevka najraje povezana z naravo, sta šla v Punta Križo, v malo bolj »divji« kamp, kamor ne zahaja preveč ljudi, tako da z gnečo nista imela nikakršnih težav.

S sabo sta vzela šotor za pet oseb, pa tudi manjši hladilnik, mizo in stolčke ter indukcijsko ploščo, tako da sta si lahko vsak večer pripravila res konkreten obrok. Ker nista vedela, kako založena bo tamkajšnja trgovina, sta skoraj vso hrano pripeljala s sabo. »Vzela sva predvsem veliko sadja (lubenice, melone, banane) in zelenjave (krompir, paradižnik, kumare, bučke …), ki jo kupujeva na eni izmed lokalnih kmetij, zraven pa še riž in testenine, tako da so bili večerni obroki res popolni,« nam je povedala Maja.

osebni arhiv
Pevka uživa veliko sadja.

Prehrana
MAJA OBOŽUJE SADJE
Pevka prisega na čim manj predelano hrano. Poleti čez dan uživa predvsem sveže sadje z veliko vsebnostjo vode (lubenice, melone, grozdje), za energijo pa poseže po sladkih figah, ki jih naravnost obožuje.

Dneve sta s fantom preživljala zelo aktivno. »Ker sva tudi na morju zelo rada športno aktivna, sva bila navdušena, da so najlepše plaže, ki skoraj niso nedostopne z avtom, od kampa oddaljene eno uro peš. Tako da sva veliko prehodila, vsako jutro plavala v kristalno čisti vodi, igrala namizni tenis ... Res sva se imela luštno! Po navadi ne zahajam na isto mesto, ker želim videti čim več stvari, na Cres pa se bom zagotovo še vrnila, ker me je čisto prevzel. Na trenutke sem se počutila, kot da sem na Filipinih: kristalna voda, lepa okolica, narava. Super!« nam je razkrila Maja, ki tudi na splošno obožuje poletje in morje.

Morskim užitkom se bo pevka znova predala v kratkem. Naslednji teden gre namreč za nekaj dni v Vrsar, česar se že zelo veseli. Veseli pa se tudi letošnje jeseni. Pripravlja namreč novo pesem, če bo vse po sreči, pa bo zanjo posnela tudi videospot.