Cena imena

Tudi vsi plemiči imajo poklice

S.N.Č.
26. 8. 2017, 08.00
Deli članek:

Na člane kraljevih družin po navadi gledamo kot na nekaj več, a so tudi oni povsem običajni ljudje, ki imajo tudi povsem običajne poklice. Nekateri od njih so celo hodili v službo …

Reuters
Nizozemski kralj pravi, da svoje službe ne bo pustil, kraljica Maxima pa se je namesto bančništvu posvetila družini in aristokratskim obveznostim.

Za princa Williama je znano, da je bil v službi kot pilot – najprej v kraljevi floti, kasneje pa kot del helikopterske ekipe za hitro medicinsko pomoč. Ko je moral službo zaradi plemiških obveznosti pred nekaj tedni pustiti, je to obžaloval, a se je moral zahtevam svojega stanu pač ukloniti.

Profimedia
Zaradi poroke z monaškim princem Albertom je Charlene opustila izredno uspešno kariero plavalke.

Pilot je tudi najmlajši evropski kralj, Nizozemec Willem-Alexander. Potniška letala upravlja že več kot dvajset let, trenutno pri letalski družbi KLM. Pravi, da si življenja brez letenja ne predstavlja, saj le v zraku, ko pilotira, pozabi na svoje nazive in obveznosti.

MODNI NAVDUŠENKI

Nekatere članice kraljevih družin so bolj kot vonju po kerozinu seveda predane modi.

Vojvodinja Cambriška Kate Middleton je kot srednješolka še delala v domačem družinskem podjetju, nato pa je zgrabila prvo priložnost za stik z modo in sprejela ponudbo, da postane nabavna referentka v verigi prodajaln z oblačili Jigsaw.

Grška princesa Marie Chantal je takoj posegla v modni vrh kot oblikovalka v dizajnerski hiši Diane von Furstenberg. Zaposlila jo je kar njena sestra Alexandra, ki je v imenitni modni hiši kreativna direktorica.

POSLOVNI ŽENSKI

Najbolj odgovorni službi, ki sta ju zaradi poroke z bodočima kraljema morali pustiti, sta imeli nizozemska in španska kraljica.

Maxima je v New Yorku sedela na zelo visokem stolčku v investicijski banki, Letizia pa je bila glavni obraz španske televizije. Poročala je o najpomembnejših svetovnih dogodkih, kot sta bila vojna v Iraku in napad na newyorška dvojčka.