NEKOČ IN DANES

FOTO: Že od nekdaj je bil zvest samemu sebi

ns
27. 8. 2017, 08.18
Deli članek:

Priljubljeni glasbenik Robert Pešut - Magnifico je tak kot vino. Starejši ko je, bolj je žlahten, In to dokazujejo tudi njegove slike iz našega fotoarhiva.

Mediaspeed
Magnifico je že od nekdaj prisegal na svoje »tipične« brke, brez katerih si ga danes sploh ne predstavljamo. Brki so njegov zaščitni znak

Arhiv časopisa Svet24
V filmu Stereotip je navduševal še z dolgimi lasmi.

Eden najbolj priljubljenih glasbenikov Magnifico, ki se drugače imenuje Robert Pešut, je že od nekdaj zaprisežen Ljubljančan. V svoji mladosti se je preizkusil v precej športnih, nato pa je uspel tam, kjer je danes zelo doma – v glasbi. Leta 1989 je skupaj z Barbaro in nekaj prijatelji ustanovil skupino U'redu, leta 1990 pa so izdali prvo plošči Goli. Kot strasten ljubitelj Evrovizije se je leta 1998 prijavil na domači izbor popevke s pesmijo Silvia. Čeprav na izboru ni zmagal, je Silvia postala hit. Pozneje je dejal, da je to njegov najboljši izdelek.

Sloves enega najbolj priljubljenih slovenskih pop zvezdnikov si je še utrdil, ko je leta 1999 izdal tretjo samostojno ploščo Sexy boy. Z naslovnim hitom Magnifico je peder je podiral pregrade in stereotipe. Na istem albumu je tudi pesem Ljubljana–Portorož, ki jo je Dars odkupil za svoj spot za cestninsko kartico ABC. Potem so sledili samo še vzponi, vsak album, ki ga je izdal, je doživel megauspeh, tudi v tujini, lani pa je Sloveniji predstavil svoj zadnji album Charlatan de Balkan. In ne glede na vse je Magnifico vedno bil in bo zanimiv zaradi sebe, svojega humorja, prepričanj in brčic.