UGIBANJA

Rok Lunaček ne želi mešati jabolk in hrušk

am
26. 8. 2017, 11.05
Deli članek:

Od letošnjih Melodij morja in sonca ne mine dan, da se kdo ne bi vprašal, kaj se dogaja s skupino Flirrt in Rokom Lunačkom. Skrbi so odveč, vse pomirja glasbenik.

Boštjan Tacol
Lunaček je največ svojega glasbenega življenja preživel kot vodilni akter in avtor v bendu Flirrt.

Rok Lunaček nam je zatrdil, da je bil njegov nastop na poletnih melodijah le solo kantavtorska pot. Pravi, da je bilo vse skupaj predstavitev nove glasbene zgodbe, za katero upa, da jo je kdo (poleg nežne melodije Ob morju) opazil. Seveda ob tem nismo mogli mimo vprašanja, v kakšnem odnosu je potemtakem s skupino Flirrt. »Flirrt ostaja moj matični bend in prav zato, ker ne želim mešati jabolk in hrušk in ker me je veliko ljudi spraševalo, ali gre za bend, sem se tudi odločil, da bom po nastopu na festivalu MMS spremenil ime v Rok Lunaček in Rokovnjači,« je pojasnil glasbenik, ki je ob tem dodal, da so se mu na odru pridružili mnogi glasbeniki: »Jure Tori je moj prijatelj in je takrat odigral harmoniko; morda ga v naslednji pesmi ne bo zraven in bo zaseden. Blaž Hribar je tudi producent in Matjaž Ravnikar enako. Matjaž Ravnikar je drugače pianist v Flirrtu, tu pa je igral kitaro. Rokovnjači so tako tisti del moje kantavtorske zgodbe, ki je češnja na torti in ki ne bo vedno enaka. Najverjetneje bom kdaj tudi sam s kitaro, kot se je to zgodilo na predstavitvah pred festivalom. Resnično ne vem. Vem le to, da izredno uživam v intimi in tem, da sem svoboden v odločitvah.«

Veliko sklada

To poletje Rok ni počival, saj pripravlja dvojni kantavtorski album, ki bo razdeljen na poezijo in hudomušne zgodbice za odrasle. »Predvsem te zgodbice mi trenutno zelo lepšajo dneve in večere. Veliko pišem in skladam,« je povedal Lunaček in razkril, da so nekatera besedila dolga tudi po deset listov. Ob tem nam je glasbenik še dejal, da se tako v Flirrtu kot drugje stvari razvijajo v razne smeri. Jeseni bo tako z bendom izdal že sedmi (dvojni) album po vrsti. In to komaj čaka!