Rock Defekt

Oboževalke večkrat pridejo kar na oder

Teja Pelko
1. 7. 2017, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Matevž se na odru počuti kot doma, kar dokazuje tako v vlogi pevca pevca skupine Rock Defekt kot v muzikalu Vesna, v katerem je alternacija za Krištofa in Miho.

mediaspeed.net
Matevž je z mamo na odru stal že večkrat. Leta 2013 je bil eden od gostov na Nušinem koncertu ob 15-letnici njene samostojne kariere.

Glede na to, da je z odrom povezan vse od mladih nog, saj je mamo večkrat spremljal na koncertih, to sicer ni nič čudnega.

»Ko sem mami gledal na odru, se mi je to vedno zdelo 'fajn'. Mislil sem si, da bi bilo fino, če bi to tudi jaz lahko počel,« nam je povedal Matevž in dodal, da se nikoli ni našel v ničemer drugem kot v nogometu, glasbi in igri.

Za svojega pa ga je vzelo tudi občinstvo. Še posebno nežnejši spol, ki med nastopi skupine Rock Defekt redno prihaja na oder. »Ko igramo, imamo po navadi na odru kar družbo. Zadnjič, ko smo nastopali na Hrvaškem, sta denimo že po drugem komadu na oder prišli dve motoristki. Najprej sem si mislil: 'Fino!', nato pa sem dol videl tipa ene od njiju, ki je zelo grdo gledal, in sem si rekel: 'Ups!' Potem pa sta me še poljubili na lice. Mislil sem si: 'Super!', ampak bom jaz raje dalje pel,« nam je v smehu razkril 21-letnik. Zelo veliko jih rado poprime tudi za mikrofon ali pa jih zanimajo besedila. Slednje Matevžu ni niti najmanj všeč, saj se lahko zgodi, da potem izginejo. Besedila ima sicer Matevž na odru za vsak primer, če kaj pozabi. Spodnjic, modrčkov ali plišastih živali pa sam še ni dobil, so jih pa zato drugi člani banda. »Skupina je na sceni že deset let in oni so dobili dvoje ali troje hlačk, jaz pa še ne. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Mogoče kaj pride,« nam je dejal Matevž. Tudi v zaodrju pred oziroma po nastopu še ni doživel kakšnih ekscesov. »Oboževalke se pridejo slikat in kaj povedat, ni pa bilo preveč norij. Razen enkrat, ko me je ena celega od glave do pod kolenom pobožala, a ni bilo nič hujšega,« nam je razkril Matevž.

mediaspeed.net
Matevž z mamo po premieri muzikala Vesna junija letos

Zaradi muzikala je morala nedavno skupina odpovedati dva koncerta, se pa trudijo, da je tega čim manj oziroma da nastopajo zunaj urnika vaj in predstav. Tudi zato ker to ni dobro za njegov glas. »Kdaj igramo tudi po šest ur – seveda s pavzami – in naslednji dan me kar malo bolita vrat in glasilke. Lahko da tudi še malo nepravilno pojem. Vseeno je to tehnika, ki jo moram še osvojiti oziroma jo pridobiš z izkušnjami. Enostavno moraš trenirati in čim več peti,« se zaveda Matevž.