Kupila hišo v Washingtonu

Ne boste verjeli, koliko je za novo hišo odštel Barack Obama!

D. B./STA
3. 6. 2017, 19.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Hiša z osmimi spalnicami in devetimi kopalnicami na skupno 760 kvadratnih metrih bivalnih površin se nahaja v četrti, kjer živita tudi hči sedanjega predsednika ZDA Ivanka Trump in njen mož.

Profimedia
Zaradi hčere Sashe je Barack Obama kupil več kot 7 milijonov vredno hišo.

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in njegova žena Michelle sta že ob odhodu iz Bele hiše napovedala, da bo družina ostala v Washingtonu, da bo hči Sasha lahko končala šolanje tam. Zdaj sta to odločitev še podkrepila - v prestižni četrti Kalorama sta za več kot osem milijonov ameriških dolarjev (več kot 7,1 milijona evra) kupila vilo, ki jo najemata od januarja.

Hiša z osmimi spalnicami in devetimi kopalnicami na skupno 760 kvadratnih metrih bivalnih površin se nahaja v četrti, kjer živita tudi hči sedanjega predsednika ZDA Ivanka Trump in njen mož Jared Kushner. Tu med drugim živita tudi državni sekretar Rex Tillerson in ustanovitelj spletne trgovine Amazon Jeff Bezos.

"Glede na to, da bosta gospod in gospa Obama v Washingtonu še najmanj dve leti in pol, je bilo smiselno, da hišo kupita, namesto najemata."

"Glede na to, da bosta gospod in gospa Obama v Washingtonu še najmanj dve leti in pol, je bilo smiselno, da hišo kupita, namesto najemata," je za časnik Washington Post povedal tiskovni predstavnik Kevin Lewis.

Pred tem je ta hiša z velikim vrtom in ogromno belega marmorja pripadala nekdanjemu tiskovnemu predstavniku nekdanjega predsednika Billa Clintona Joeju Lockhartu.

V tej četrti okoli tri kilometre od Bele hiše so bivali tudi nekateri drugi nekdanji ameriški predsedniki, med njimi Woodrow Wilson in William Howard Taft. Franklin D. Roosevelt je živel tu, preden je postal predsednik. Družina Obama je sicer doma iz Chicaga, navaja nemška tiskovna agencija dpa.