OGORČENJE

Verbalno obračunal z britansko kraljico

Nejc Simšič
3. 6. 2017, 21.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Slavni kuharski mojster Gordon Ramsay, ki je znan po zelo »umazanih in prostaških« besedah, se je v pogovornem šovu spravil na britansko kraljico.

Profimedia
»S kraljico sva se rokovala, a na obrazu in v njenem izdihu sem začutil, da si misli: odj***!« je Ramsay javno užalil kraljico.

Profimedia
Po incidentu, ki se je zgodil v živo na britanski televiziji, je završalo na družbenih omrežjih. A masterchef Ramsay pravi, da se ne bo opravičil, ker ni rekel nič napačnega.

Kuharski chef Gordon Ramsay, ki velja za človeka z ostrim jezikom, ki ne špara besed, je v svoji dolgoletni karieri verbalno obračunal že z marsikom, sploh kot strogi sodnik šova MasterChef.

Zdaj pa je v enem od znanih pogovornih šovov na britanski televiziji prestopil prag dobrega okusa, ko je užalil britansko monarhinjo, častitljivo kraljico Elizabeto II. V pogovornem šovu je namreč obujal spomine na leto 2006, ko je prejel kraljevo odlikovanje. »Podelila mi ga je kraljica na sprejemu. Namenila pa mi je roko v znak čestitke in mi s pogledom rekla odj***!« je v šali dejal Ramsay. A kletvica je bila preveč, zato so prekinili program z oglasi, nato pa se je na družbenih medijih usul plaz kritik. V svoj zagovor je – povedano z mnogo drugimi kletvicami – pozneje povedal ... oziroma ogorčeno zabrusil: »A me hecate? Šov je na sporedu ob pol polnoči! Zakaj so kletvice takrat prepovedane?« Dejal je še, da je kraljičino rokovanje pospremil s šalo, čeprav verjame, da si je zagotovo mislila točno to, kar je rekel na glas na javni televiziji.