Polno zasedena

Pia Zemljič o novih izzivih, možu in novi službi

Teja Pelko
16. 4. 2017, 07.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Igralki se je lani jeseni uresničila dolgoletna želja. Postala je namreč članica ansambla SNG Drama Ljubljana, katerega del je tudi njen mož, igralec Marko Mandić.

Marko Vavpovič / M24.si
Pia Zemljič

Zvezdnica nam je razkrila, da so jo v novem kolektivu dobro sprejeli, z zanimanjem pa opazuje tudi delo svojega moža.

Z Markom sicer k delu pristopata zelo individualno, tako kot sta vsa leta, ko nista bila sodelavca. Ker sta zdaj večkrat hkrati zasedena (skupaj sta nastopila že v predstavi Vojna in mir, trenutno pa se pripravljata na premiero predstave Biblija, prvi poskus), pa se jima je spremenila družinska dinamika, na kar se vsi skupaj še vedno privajajo. Igralko sicer poleg dela v matičnem gledališču zaposluje tudi vodenje oddaje Firbcologi in delo v radijskem umetniškem programu, obetajo pa se ji še nekateri projekti, o katerih nam še ni mogla povedati več.

mediaspeed
Marku Mandiću je s poljubom prva čestitala njegova Pia Zemljič.

RADA IMA VSE OBLIKE IGRALSKEGA IZRAŽANJA

»Oder je kruh, film pa sladica. Film je intimnejši, oder odzivnejši, oder je tek na dolge proge, film – večkratni sprinti, televizija pa prijetna popestritev obeh. Tudi v radijskem umetniškem programu resnično uživam,« nam je razkrila Pia, ki je s svojimi interpretacijami likov osvojila že številne nagrade, za film Nočno življenje Damjana Kozoleta pa požela ogromno pohval kritikov. Kljub temu pa se ji niso odprla nobena nova vrata, s čimer se sicer ne obremenjuje. »Ta trenutek uživam in verjamem, da bo življenje prineslo izzive tako, da bo prav,« nam je dejala igralka. Želi si predvsem pronicljive, inteligentne in karakterne vloge.

PIA ZASEBNO

Za to, da zmore vse napore, ki jih terja igralski poklic, pa mora biti v formi. Zanjo skrbi tako, da skoraj vsako jutro hodi peš čez Rožnik, če izpusti sprehod, se usede na kolo. Sicer pa tudi vadi jogo, se razgibava na vajah in hodi v hribe, poleti pa plava. Z odvečnimi kilogrami nima težav, čeprav rada dobro je in rada kuha, saj ima to srečo, da ji je všeč zdrava hrana. Baterije si polni na različne načine. »Zelo rada berem, obožujem potovanja (ta me resnično prevetrijo in napolnijo), narava je moja nepogrešljiva prijateljica in moji fantje tudi znajo lepo napolniti baterije (potem ko so me dodobra izpraznili). (smeh) Po dolgem času pa sem se spet lotila igranja klavirja za svojo dušo in korepeticije sinovoma,« nam je še razkrila Pia.

Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana
Biblija, prvi poskus

TIK PRED PREMIERO

Pia trenutno intenzivno študira za predstavo Biblija, prvi poskus v režiji Jerneja Lorencija, s katerim igralka z velikim zadovoljstvom sodeluje že petič, saj jo vedno znova preseneča z novimi izzivi. »Res je zahtevno, vsak od nas je popolnoma angažiran, dela je veliko več kot v običajnem študiju, ko dobiš svojo vlogo in tekst ter se oprimeš tega v kontekstu predstave. Tu nas je, zraven kreativne avtorske ekipe - devet igralcev, devet individuumov, zelo različnih, kar ima zame neverjeten šarm; potreben pa je tudi močan občutek za kolektivno, in kadar dihamo skupaj, je čarobno vzdušje,« nam je še razkrila Pia.