Eva Jesenovec

Priznava: Obsedena sem z mehčalci

Teja Pelko
14. 3. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav je Eva postala članica ljubljanske Drame šele v aktualni sezoni, pa je nase že dodobra opozorila.

Mankica Kranjec / LGL
Po premieri Malih kraljic pride za igralko na vrsto krajši počitek, ki bo zelo dobrodošel, saj je bila zima kljub lepim projektom zanjo kar naporna.

Tudi sama je s priložnostmi, ki jih je dobila v matičnem gledališču, zelo zadovoljna.

»Že na začetku sem dobila odlično priložnost z vlogo Ollie v predstavi Pomona. Pri tem projektu sem zelo uživala, ekipa je čudovita in predstavo res z veseljem igramo, kar je ena izmed stvari, ki jih v gledališču najbolj cenim. Moja naslednja vloga je bila vloga Sonje v koprodukciji SNG Drame, MGL in Cankarjevega doma: Vojna in mir. Ta projekt je bil popolnoma drugačen, vendar zame neizmerno dragocen. Imela sem priložnost sodelovati z več kot dvajsetimi velikimi igralci dveh osrednjih slovenskih gledališč in hkrati z velikim tujim režiserjem. Mislim, da je za mladega igralca to zelo redka in izjemna izkušnja, ki jo lahko dobi, in kljub napornim trenutkom med procesom smo se z ekipo zelo zabavali,« nam je povedala 24-letnica.

osebni arhiv
Najbolje se počuti med drevesi, na soncu, s slušalkami v ušesih.

Zdaj jo čaka premiera v lutkovnem gledališču

Igralka se trenutno pripravlja na premiero predstave Male kraljice, ki bo v Lutkovnem gledališču Ljubljana premiero doživela 16. marca. »Skupaj z Leno Hribar in Leo Cok se bomo v predstavi prelevile v Regino, Cecilijo in Wendy. Vloga Wendy, ki jo bom igrala, je nekaj čisto novega in drugačnega od mojih prejšnjih vlog in ob njej se res zabavam. Avtorica besedila je Eva Mahkovic, ki je skozi klasični dekliški trio na svoj način ujela svet, kot ga vidijo male kraljice. To so tri sodobne najstnice, ki so v svojih glavah že odrasle in so trdno odločene, da je njihov gang oziroma skvod »danes edina opcija za preživetje v za****nem delu življenja, v katerem so«. Zdi se mi super, da se predstava osredotoča na ženske oziroma dekleta, hkrati pa je zame to prvi projekt, ki je namenjen mlajši publiki. Všeč mi je svežina, ki te spremlja ob takšnem delu, predvsem pa cenim, da ima celotna ekipa spoštovanje do mladih in jih v svojem delu ne podcenjuje,« nam je povedala igralka.

Kot mala deklica ni nikoli sanjala o poklicu igralke 

Evina igralska pot se je začela pri dvanajstih letih, ko je v neki najstniški reviji videla oglas za dramsko šolo Barice Blenkuš. »Še sama ne vem, zakaj se mi je takrat zdelo, da je igra nekaj zame. Dramsko šolo sem obiskovala šest let, praktično do konca gimnazije. To je postalo moj hobi in področje zanimanja. Vmes sem celo imela priložnost nastopati v dveh predstavah v Slovenskem mladinskem gledališču, tam sem imela prvi stik z gledališčem ter delom in življenjem v njem, ki me je očaral. V gledališču sem se počutila domače, tako neverjetno se mi je zdelo, da je nekaterim ljudem to služba. Potem pa sem se prijavila na sprejemne izpite in seveda ničesar pričakovala, ker so možnosti, da te sprejmejo, tako majhne. Spomnim se, da so mi bili sprejemni cel žur. Seveda sem bila živčna razvalina, kot vsi, mislim, da sem vmes celo zbolela. Vendar sem po koncu rekla, da sem se tako zabavala, da grem naslednje leto z veseljem še enkrat. No, pa mi nikoli ni bilo treba,« nam je razkrila Eva. 

Darko Herič
Eva v filmu Bon appetit, la vie! Njen prvi film Dober tek, življenje!, ki ga je režirala Urška Djukić, je lani dobil vesno za najboljši kratki film na Festivalu slovenskega filma.

Baterije si najbolj napolni z objemi in spanjem 

Za to, da lažje zmore vse napore, ki jih terja igralski poklic, skrbi z jogo, vse bolj pa pazi tudi na prehrano. Svoj prosti čas (ki ga ima sicer zadnje čase bolj malo) pa večinoma zapolni z druženjem s svojimi najbližjimi. So pa njene prostočasne aktivnosti povsem odvisne od razpoloženja. »Včasih se najbolje odklopim, če grem na koncert ali se divje razplešem, včasih mi najbolj prija sprehod ali pijača s prijateljico, kakšen dan se mi samo leži v postelji, zelo pogosto pa me na primer pomirja čiščenje stanovanja. Nisem ne vem kakšna gospodinja, res rada pa perem perilo in obsedena sem z mehčalci. Moj cimer Maco (Matic Lukšič) mi je dal začasno prepoved kupovanja mehčalcev, ker jih imam toliko, da v kopalnici ni več prostora zanje. Skratka, vedno sem rada v dobri družbi, rada se pogovarjam in smejim, grem domov na dobro mamino kosilo, za kakšen dan na izlet na morje ali pa kam drugam, veliko prostega časa prebijem v gledališču tudi kot gledalka. Baterije pa si najbolje napolnim z objemi in s spanjem. Kdor me dobro pozna, namreč ve, da sem v svoji najboljši formi, kadar sem dobro naspana, saj potrebujem zelo veliko spanja, ki se žal prepogosto znajde na dnu seznama prioritet,« nam je za konec še povedala Eva.