Dobrodelnost

FOTO: Aktualovci bovlali za dober namen

Teja Pelko
7. 3. 2017, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bobnar skupine Elvis Jackson, Marko Soršak – Soki, je presrečen. Njegovemu bovlingu z zvezdami, s katerim v okviru dobrodelnega projekta 20 za 20 zbira denar za glasbila za osnovne šole, se je namreč v mariborskem Planetu Tuš pridružilo dobrih 500 ljudi, ki so zapolnili več kot 40 stez.

osebni arhiv
Ekipo Radia Aktual so sestavljali Mitja Grajzer, Grega Javornik, Anita Gošte in Tanja Seme.

Z njihovo pomočjo bo lahko Soki opremil kar pet novih osnovnih šol. Med tistimi, ki so se odzvali njegovemu vabilu, je bila tudi ekipa Radia Aktual. »Odločitev za udeležbo na dobrodelnem bovlingu je padla predvsem zaradi načina pomoči. Gre za osnovne šole in glasbila. S tem se na neki način daje možnost otrokom, da se že zgodaj na dobrih inštrumentih učijo glasbenih korakov,« nam je dejal Grega Javornik, ki je keglje v dober namen podiral skupaj z Mitjo Grajzerjem, Anito Gošte, Tanjo Seme in Klemnom Bunderlo.

Ekipa se je imela odlično. »Že tako imamo odlične odnose. Še boljše pa je, če lahko ob druženju naredimo še kaj koristnega. Žal nam je bilo samo, da nismo mogli iti prav vsi aktualovci. Potem bi preglasili Maribor,« nam je v smehu dejal Grega. Največ kegljev je podrl Mitja, za Javornika pa sta bili kljub temu zmagovalki Anita in Tanja. »Še posebno Tanja, ker (bojda) še ni bovlala, a je pometla z nami,« nam je dejal Grega.

Ekipa pa ni uživala samo na bovlanju, ampak tudi na poti. »Tudi tokrat smo doživeli kar nekaj nepozabnih prigod. Najboljša je bila na koncu. Malo pred avtocesto nam je ob bok pripeljal mulec s porschejem. Mitja je prosil, da spustim steklo, da bo slišal zvok. Znan je namreč po tem, da obožuje dobre in močne avtomobile. Ne vem sicer, kaj potem dela s ford S-maxom. (smeh) V glavnem, ko sem dal v prazno gas, je dečko za volanom mislil, da bomo dirkali. Seveda je pohodil avto. Mi smo planili v smeh zaradi izziva, Mitja pa zaradi zvoka,« nam je še zaupal Grega.