Peruanske redovnice

VIDEO: Ko nune nažigajo rock

M.K.
6. 2. 2017, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestra Monica in Služabnice so malce neobičajna rock and roll skupina iz Peruja. Odlikuje se po tem, da so vse članice benda redovnice.

You Tube / zajem zaslonske slike
Služabnice so ustvarile že več hitov in viralnih glasbenih spotov.

Več pripadnic samostana v Limi je že prej obvladalo različne glasbene instrumente, in to je redovnice spodbudilo k sestavi rock skupine. Dvanajst članic mednarodne skupine prihaja iz različnih držav, Argentine, Kitajske, Filipinov, Čila, Venezuele, Ekvadorja, Peruja in Japonske.

"Ljudje pozabljajo, da smo bile tudi redovnice povsem normalni ljudje, preden smo postale nune. Tako kot vi, smo vse življenje poslušale pop in rock glasbo," je za BBC pojasnila predstavnica skupine.

Služabnice so zaslovele z nastopom med obiskom papeža Fančiška v Mehiki, kje so na prireditvi v Juarezu navdušile 250.000-glavo občinstvo. 

"Ne vem če bomo še kdaj igrale in pele pred takšno množico ljudi, vendar je bilo resnično neverjetno doživetje",  se spominjajo vrhunca svoje rokerske kariere.

Zdaj dobivajo povabila na nastope iz vsega sveta. "Šle bomo povsod tja, kamor nam bog pokaže pot. Nimamo nobenih določnih načrtov glede prihodnjih nastopov," je povedala njihova predstavnica.

Služabnice so ustvarile že več hitov in viralnih glasbenih spotov.