Johnny Depp na sodišču

Bankrot: Vsak mesec je zapravil več kot 1,8 milijona evrov!

D. B.
1. 2. 2017, 12.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Priljubljen igralec Johnny Depp naj bi se požvižgal na opozorila menedžerjev.

Profimedia

Bivši menedžerji Johnnyja Deppa so v torek vložili povratno tožbo proti igralcu, v kateri navajajo, da je zvezdnik vsak mesec za svoje razkošno življenje zapravil dva milijona dolarjev (okoli 1,8 milijona evrov), kar je vzrok njegovih resnih finančnih težav. Zvezdnik naj bi se požvižgal na njihova opozorila.

Tožbo so menedžerji vložili na sodišču v Los Angelesu dva tedna po tem, ko je Depp tožil njihovo podjetje, ki naj bi bilo odgovorno za minus na igralčevem računu.

V tožbi je navedeno, da je igralec zapravil več kot 75 milijonov dolarjev (več kot 70 milijonov evrov) za nakupe in vzdrževanje svojih 14 domov, med katerimi je tudi dvorec v Franciji. Prav tako je plačeval vrtoglave vsote za 45 metrov dolgo jahto ter za polete z zasebnimi letali, pa tudi za zbirko umetnin in hollywoodskih spominkov, zaradi katerih so morali zagotoviti dodatnih 12 skladišč.

Igralec je plačeval vrtoglave vsote za svojo 45 metrov dolgo jahto ter za polete z zasebnimi letali.

Deppa naj bi menedžerji večkrat opozorili, da je njegovo zapravljanje ušlo izpod nadzora, a jih je ignoriral. "Depp in samo Depp je popolnoma odgovoren za finančne težave, v katerih se je znašel," še piše v obtožnici.

Depp: Za bankrot so krivi menedžerji

Igralec je sicer v svoji tožbi proti menedžerski družbi 13. januarja zahteval 25 milijonov dolarjev (približno 23,5 milijona evrov), ker naj bi ga menedžerji za toliko s slabim naložbami oškodovali. V tožbi igralec še navaja, da niso pravočasno dostavili dokumentov davčni upravi, zaradi česar je moral plačati kazen v višini 5,7 milijona dolarjev (več kot 5,3 milijona evrov), piše USA Today.

Podjetje je poslovno sodelovalo z Deppom od leta 1999 do 2016. V tem obdobju je Depp med drugim igral v eni najbolj znanih filmskih franšiz Pirati s Karibov, pa tudi v filmih Alica v Čudežni deželi ter Čarli in tovarna čokolade.