PONOS

Enajstletna Ljubljančanka s petjem očarala srbske zvezde

bp
29. 1. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ljubljančanka tekmuje v srbskem pevskem TV-šovu Pinkove zvezdice, v katerem dosega odlične rezultate, obožujejo pa jo tudi mediji in največje srbske zvezde.

D.G.
Enajstletna zvezdica Lara Grbić

Komaj 11 pomladi šteje, že je začela svojo pevsko kariero in to na velikem odru največje srbske televizije Pink TV. Lara Grbić izstopa izmed vseh 900 otrok, ki so poskusili srečo v šovu Pinkove zvezdice. Očarljiva deklica z angelskim glasom pa je tudi prva Slovenka, ki se je udeležila tega tekmovanja v vseh letih. 

Lara pravi, da so tudi vsi žiranti zelo prijazni. »Vse imam rada, le mogoče malo bolj lahko izpostavim Goco Tržan ... Pssst! Ona mi je najbolj pri srcu. (smeh)«

Kaj si si želela doseči, preden si prvič stopila na oder in zapela v Pinkovih zvezdicah?

Želela sem si zapeti najbolje, kot znam, dobiti vseh pet glasov in iti neposredno v naslednji krog.

Ko poješ, deluješ, kot da so pesmi nekaj zelo preprostega, a v resnici poješ težke skladbe. Ti kakšna pesem sploh dela težave?

Kje se vidi čez 10 let?

»Hmmm ... kot svetovno znano pevko (smeh), če mi ne uspe, pa kot učiteljico petja,« je iskreno priznala Lara.

Vsaka pesem mi predstavlja nov izziv, več ko vadim, bolj sem samozavestna. Največjo težavo mi predstavlja izbira pesmi za tekmovanje.

Kako se počutiš, ko si na odru?

Vedno me spremlja trema, a ko začnem peti, sem v svojem svetu in uživam.

Kako pa je z vajami, veliko vadiš pred nastopi?

Zdaj vadim nekoliko več kot po navadi, saj hočem, da je vsak moj nastop popoln.

Kako sošolci gledajo nate zdaj, ko si prepoznavna?

Z sošolci imam lep odnos. Zelo me spodbujajo in navijajo zame.

Osebni arhiv
Lara s svojim angelskim glasom osvaja Srbijo v oddaji Pinkove zvezdice.

Ponosna starša spodbujata hčerkin talent

Nad Laro skrbno bdita njena starša, ki sta vesela, da je hčerka našla svojo strast. »V Pinkove zvezdice je bila povabljena, saj so jo opazili na blejskem zlatem mikrofončku 2016. Povabilo smo sprejeli, ker tekmujejo le otroci in pevci. Nad odzivom v prvih oddajah smo bili presenečeni in seveda zelo veseli. Laro spodbujava, saj z vsakim nastopom dobi izkušnjo več,« je povedal ponosni oče Dalibor, ki je še dodal, da se stvari kljub uspehu niso spremenile.

»Tudi vzgoja je takšna kot pred tekmovanjem. Lara je pridna in skromna deklica, ki ostaja ista kot prej. Pa tudi pot in snemanje sta bolj naporna za naju kot za Lari. Ona vse jemlje kot zabavo ter vedno izkoristi pot v Beograd za spoznavanje drugih tekmovalcev in druženje z njimi in mislim, da je tako edino pravilno. Podpirala jo bova vedno in povsod. Za naprej je tudi že kar nekaj povabil, aprila se nameravamo udeležiti festivala na Malti in mogoče pride v poštev tudi Romunija.« 

Osebni arhiv
Lara je že navdušila s skladbami Lips Are Movin, One and only in Dvije zvjezdice.