Seksi Challe Salle

VIDEO: Ženske ga nadlegujejo vsak dan

Teja Pelko
21. 1. 2017, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Eden izmed naših najbolj znanih raperjev in glasbenikov Saša Petrović, ki nastopa pod umetniškim imenom Challe Salle, se je zadnji dve leti zaradi poslovnih obveznosti s športno prehrano in osebnim trenerstvom umaknil s scene. Zdaj se nanjo vrača.

osebni arhiv
Challe se vse življenje ukvarja s športom.

Challe je vrnitev na sceno napovedal s pesmijo Betonska džungla, za katero je naredil tudi preprost lirični video.

osebni arhiv
Slovenija je zanj postala premajhna.

»Moja nova skladba Betonska džungla je družbenokritična in obenem motivacijska pesem. Opisuje situacijo povprečnega mladega človeka v današnji družbi, v kateri sta vse moralne vrednote zamenjala denar in materializem. Ta človek se kljub temu poskuša znajti po svojih najboljših močeh, ne glede na to, kaj se dogaja okoli njega – laži, prevare, kriminal, bolečina, demoralizacija ... Moje sporočilo vsem poslušalcem in poslušalkam je, da se je treba v življenju boriti in naj ne zanemarjajo moralnih vrednot, kot so ljubezen, spoštovanje, prijaznost, poštenost, iskrenost, odgovornost in dobrota. Predvsem pa naj cenijo svoje zdravje, družino in prave prijatelje,« nam je o svoji novi pesmi povedal Challe. Skladbo je glasbenik nadgradil s preprostim liričnim videom, ki je doživel same pozitivne odzive, na youtubu pa se je že znašel na 15. mestu pod zavihki priljubljeno.

Cilja na tujino

Challe spada med glasbenike z največ ogledi videospotov na youtubu v Sloveniji. Njegovih 17 videospotov skupaj beleži več kot 20 milijonov klikov. 

Glasbenik je v svoji karieri posnel več kot 40 pesmi, od tega 17 videospotov, ki imajo skupaj več kot 20 milijonov ogledov na youtubu. V petih letih profesionalne kariere je imel približno 200 nastopov v Sloveniji in tujini, je pa tudi prvi slovenski raper (skupaj z glasbenim kolegom Manchetom), ki je rapal na house podlago v Sloveniji (pesem Nočm it domov), in prvi ter edini moški slovenski glasbeni izvajalec, ki je nastopil v Beogradu na Grand Showu na Pink TV (pesem Volim do kraja). Leta 2013 je izdal solo hiphop album Kristalno jasno, ki sta ga posnela s slovenskim producentom Damjanom Jovićem (Bluebird). Ker so na njem nekatere pesmi, ki jih lahko slišite samo, če kupite album, se je Challe odločil, da bo te postopoma izdajal v naslednjih mesecih ter jih tako predstavil tudi širši javnosti.

osebni arhiv
Glasbenik ima zelo veliko (nesramežljivih) oboževalk.

Challe se zaveda, da ima kot glasbenik in javna osebnost zelo velik vpliv na mlade, zato se trudi biti pozitiven zgled in vzor. Poleg glasbene kariere se vse življenje ukvarja s športom, je osebni fitnes trener, dve leti pa je bil tudi svetovalec in prodajalec športne prehrane. Znan je tudi po tem, da ne pije alkoholnih pijač in ne kadi.

Slovenija je sicer za glasbenikove ambicije in želje postala premajhna. »Naš trg je premajhen, ima le dva milijona poslušalcev, poleg tega pa je domača glasba vse manj poslušana in cenjena. Izviram iz Srbije (Beograd) in tekoče govorim srbski jezik, zato sem se odločil, da bom ustvarjal tudi pesmi za balkanski trg, saj jih bo v tem jeziku razumelo in poslušalo veliko več ljudi po vsem svetu. Na ta način bom lahko dosegel boljše odzive in uspehe,« nam je dejal Challe. V Beogradu se je zvezdnik že povezal z glasbeniki, kot so DJ Shone, Goca Tržan, Elitni Odredi, In Vivo, MC Stojan, MC N, Milica Todorović, Sandra Afrika in Dara Bubamara, z njimi pa občasno tudi skupaj nastopa v Sloveniji.

V naslednjih mesecih bo glasbenik izdal nove pesmi in videospote za slovenski ter balkanski trg. Že čez nekaj tednov naj bi luč sveta ugledal videospot z znanim didžejem SNS iz Avstrije in pevcem Renatom, ki prihaja iz Makedonije, živi pa v Kopru. Obeta se tudi sodelovanje z eno izmed zelo priljubljenih pevk z balkanske scene, vendar o podrobnostih še ne more govoriti, saj dogovori še potekajo. V Sloveniji pa se je Challe povezal z mladim in perspektivnim raperjem in pevcem Milošem Trivkovićem, ki sliši na umetniško ime Trile. Glasbenika tako čaka zelo pestro leto.

Zelo priljubljen pri nežnejšem spolu

Challe zase pravi, da je zelo preprost človek. »Vsi moji poslušalci vedo, da se vedno potrudim odgovoriti vsem, ki mi pišejo na družbenih omrežjih, kot so facebook, instagram in snapchat. Glede na to, da svojega ljubezenskega življenja nikoli javno ne razkrivam, pa na družbenih omrežjih vsakodnevno dobivam različne ponudbe, vabila na zmenke ter provokativne slike,« nam je razkril glasbenik, ki je očitno zelo priljubljen pri nežnejšem spolu.