Temnopolta zmagovalka

Komaj postala mis, že dvignila toliko prahu

A.K.
10. 1. 2017, 09.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gledalci so izrazili mnogo neodobravanja nad izborom najlepšega dekleta na Finskem.

Facebook

»Šokirani smo, ker ne moremo verjeti, kako so ljudje lahko zli. Se to res dogaja v letu 2017?« so zapisali na uradni facebook strani izbora za Mis Helsinki po tem, ko so jih gledalci zasuli z negativnimi komentarji.

Težava je namreč v tem, da je bila za najlepše dekle izbrana afriška migrantka, Sephora Ilkalaba, ki je bila edino temnopolto dekle na tekmovanju.

Facebook

»Cela država je besna. S prijatelji danes govorimo le o tem. Normalni Finci niso izbrali te misice,« je zapisal nek finski gledalec na enem izmed forumov. Mnogi komentatorji, ki se pojavljajo v resnici kar iz cele Evrope, menijo, da si Sephora ni zaslužila zmage, pravijo, da se je liberalizem spremenil v rasizem. »To je odvratno, to je rasizem v svoji polni obliki. Mislite, da ste strpni in svetovljanski, a ta odločitev temelji na rasizmu in izključevanju belk. Zmagala je samo zato, ker je črna!« se glasijo mnogi besni komentarji. »V čem je sploh poanta? Si morda želimo videti blond in modrooko Mis Nigerije?« se je vprašal nekdo na družbenem omrežju.