Če se malo pošalimo: kot se spodobi, so trend prazničnih bolezni začeli na največjem in najuglednejšem dvoru – pri Windsorjih v Veliki Britaniji. Zaradi močnega prehlada kraljice Elizabete in princa Philipa božiča niso preživljali kot zadnjih 30 let, saj je odpadel tradicionalni zajtrk. V bolnišnico sta morala švedska kraljica Silvia – zaradi hude omotice – in veliki vojvoda Jean Luksemburški zaradi bronhitisa. Norveška kraljica Sonja pa je gripo lahko preležala doma.

claire
Profimedia
Kraljica se je najbolj razveselila obiska vnukov in vnukinje.

Obeti niso slabi

Če bo šlo vse po sreči, bo kraljica sredi januarja že doma.

Med kraljevo palačo in univerzitetno klinično bolnišnico Saint Luc v Bruslju pa so novoletne praznike preživljali člani belgijske kraljeve družine.

79-letna kraljica Paola je namreč tako nesrečno padla, da si je zlomila nekaj vretenc. Hospitalizacija je bila urgentna, a so na srečo že prvi pregledi pokazali, da zlomi niso povzročili nevroloških poškodb, ki bi zdravljenje lahko zavlekle do pol leta.

Seveda člani njene ožje družine v bolnišnico pridno prihajajo na obiske, fotografi so tako v objektiv ujeli 53-letnega princa Laurenta in 42-letno soprogo Claire, ki sta k bolnici pripeljala tudi svoje otroke, 11-letna princa Aymerica in Nicolasa ter 12-letno princeso Louise.

claire
Profimedia