Zabava

King Foo otvorili glasbeno leto 2017 z novim videospotom

R.T.
3. 1. 2017, 10.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

King Foo so leto 2017 napadli z vso silo, saj so že v samem začetku izdali popolnoma nov videospot za pesem Lebdenje.

Promo
King Foo so vzporedne svetove upodobili s pomočjo računalniške tehnike.

V spotu nosi glavno vlogo pevka Aleksandra Josić, ki v objemu čarobne narave z meditacijo beži v vzporedne svetove, ki so jih King Foo že tradicionalno upodobili s pomočjo računalniške tehnike. 

"Brez tega pri nas očitno ne gre," je priznal režiser Matej Sušnik, sicer basist v bendu. "Ko sem ostalim članom banda predstavil prvo varianto, brez posebnih efektov so se vsi strinjali da nekaj preprosto manjka. Verjetno sem jih preveč razvadil," je še dodal v smehu. 

Promo
King Foo

Učinek lebdenja

Ker King Foo nočejo izdajati izdelkov, za katerimi ne stojijo 100 odstotno, so organizirali še en snemalni dan, v katerem so obešeni na plezalne vrvi, poskušali doseči učinek lebdenja. 

Promo
V spotu nosi glavno vlogo pevka Aleksandra Josić.

Ideja se je izkazala za precej bolj zahtevno kot so sprva pričakovali, kar je botrovalo h kar velikem številu izjemno komičnih momentov. 

Vragolije svojega mesta v končnem produktu seveda niso našle, so pa Foojevci obljubili, da jih bodo zbrali in objavili, takoj ko bo konec promocijskih aktivnosti za videospot.

"V naše ustvarjanje vedno dodamo še kanček norosti in ščepec magičnosti," je še dodal skladatelj Rok Golob, sicer avtor skladbe in bobnar v bendu.

Sicer pa se fantje in dekle po zelo aktivnem koncertnem decembru že pripravljajo na nastop na slovenskem izboru za Eurosong.