Življenje na filmu

Carrie Fischer bo kljub smrti še mogoče videti kot Princeso Leio

M.K./STA
28. 12. 2016, 20.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po šokantni smrti Carrie Fischer v torek je koncern Lucasfilm danes sporočil, da so bili prizori z njo za novo, osmo epizodo v vesoljski sagi Vojna zvezd že posneti.

Reuters
Carrie Fisher bo tudi v VIII. epizodi odigrala "generalko Leio Organa", v kar se je prelevila Princesa Leia iz prvih epizod pred štirimi desetletji.

Osma epizoda naj bi na velika platna prišla konec prihodnjega leta, je poročal portal iz sveta slavnih TMZ.

"Zadnji film s Carrie Fisher zaradi njene smrti ni ogrožen," so za ta portal sporočili iz Lucasfilma, ki ustvarja franšizo Vojne zvezd. Posnetke z njo so zaključili že julija, je povedal neimenovani vir.

Carrie Fisher bo tako tudi v VIII. epizodi odigrala "generalko Leio Organa", v kar se je prelevila Princesa Leia iz prvih epizod pred štirimi desetletji.

Ni pa še jasno, kako bo njena smrt vplivala na nadaljnji razvoj sage. Po načrtih naj bi leta 2019 luč sveta ugledal še tretji del tretje trilogije, torej epizoda IX, v kateri naj bi nastopila tako Fisherjeva kot Mark Hamil, ki igra njenega brata, Luka Skywalkerja. Fisherjeva je kot Leia eden ključnih likov. V sedmi epizodi - Sila se prebuja je vodila upornike proti v "galaksiji daleč daleč stran" vladajočemu prvemu redu in tako bi moralo biti v vseh treh epizodah.

Carrie Fisher je umrla v torek za posledicami petkovega infarkta na letalu, ko se je vračala iz Londona v Los Angeles. Stara je bila 60 let. Njena šokantna smrt je močno prizadela njene soigralce in prijatelje.