Duhovita, lepa in pametna

»Utopila se je v mesečini, zadavil jo je lastni nedrček«

G.G.
27. 12. 2016, 21.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Igralko Carrie Fisher skoraj vsi poznajo po vlogi princese Leie iz Vojne Zvezd. Prijatelji in filmski kolegi pa jo opisujejo kot izjemno duhovito in bistro osebo.

Profimedia
Carrie Fisher je kot princesa Leia ugnala Dartha Vaderja v kozji rog.
Igralka Carrie Fisher je umrla v 60. letu starosti.

Carrie Fisher je imela velik smisel za humor. Nekoliko obešenjaški, iskren in oster predvsem do sebe pa tudi do drugih. V avtobiografskem romanu objavljenem leta 2008 (Wishful Drinking) se je spomnila snemanja Vojne zvezd in pogovora z režiserjem Georgeom Lucasom.

Lucas ji je rekel, da ni primerno, da pod obleko nosi spodnje perilo. Zakaj, ga je vprašala Carrie in Lucas ji je resno odgovoril, da v vesolju ni spodnjega perila. Razložil je, da se lahko pripeti tragedija. »V breztežnostnem prostoru se telo razširi, modrček pa ne in tako se zadaviš z lastnim spodnjim perilom,« je po njenem spominu dejal Lucas. Carrie je nato zapisala, da bi bila to »fantastična osmrtnica«. »Svojim mlajšim prijateljem pravim, kakorkoli že odidem, želim, da se zapiše 'Utopila se je v mesečini, zadavil jo je lastni nedrček'«, je v spominih tudi zapisala igralka.

Igralec in prijatelj Stephen Fry je Carrie opisal kot »najbolj bistro, zabavno, pogumno, pametno in prisrčno osebo«, ki jo je kadarkoli poznal. V spodnjem tvitu pa lahko pogledate, kakšna darila mu je navihana Carrie poslala nedavno.

Fry je v svojem dokumentarcu o osebah z bipolarno motnjo vključil tudi Carrie, ki je zelo odkrito spregovorila o svojih težavah. Carrie svojih tegob ni skrivala, še več, znala je zbijati šale tudi na ta račun: »Vredu sem, vendar bipolarna. Jemljem sedem zdravil in to trikrat dnevno«.

In kaj je Carrie povedala o staranju. »Poguglala sem se in našla zapis 'Kaj se že zgodilo s Carrie Fisher? Bila je tako vroča, zdaj pa izgleda kot Elton John'«.