Čeprav se še vedno govori o njegovem koledarju, ki je za prihodnje leto precej drzen, Damjan Murko poudarja, da je doma (za štirimi stenami) popolnoma drugačen ter v prvi vrsti oče in mož, šele nato je estradnik in pevec.

Damjan Murko - Bozic 2
Osebni album
Po božični večerji, na katero Damjan Murko povabi družino in prijatelje, se odpravijo k polnočnici, saj je to zanje prav poseben ritual.

Kaj pa božič? »Božični čas je v mojem srcu in spominu kot odstiranje tančice časa na moje otroštvo. Velika smrečica, pod njo jaslice in darila s skromno vsebino. Letos so se darila malce povečala, a z ženo skrbiva, da najin štiriletni sin Tiar in ženin sin, ki bo ravno za božič praznoval svojo polnoletnost, ne pozabita na skrivnost božiča, zakaj ga pravzaprav praznujemo in da gre za upanje, ljubezen, mir in blagoslov,« nam pove Damjan.

Damjan Murko - Bozic 0
Osebni album
Pri damjanu Murku doma te dni diši po cimetu.

Vonj po cimetu

V okrašenem domu vseslovenskega slavčka vse diši po cimetu. »Ko se pri nas postavljajo smrečica in jaslice, ima Tiar posebno nalogo, da detece v jasli na koncu položi prav on. Mislim, da si šteje v čast in zadovoljstvo, da je ta naloga doletela prav njega,« pove Damjan. In zaključi: »Te dni se zavedamo in razmišljamo tudi o družni, ki je zame osnovna celica moje sreče in notranjega miru. Srečni in pomirjeni smo, da imamo drug drugega.«