Tara Zupančič

O darilih začne razmišljati že na začetku decembra

Teja Pelko
23. 12. 2016, 21.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Simpatična voditeljica Pop Ina bo božične praznike preživela v družinskem krogu, za silvestrovo pa jo najprej čaka delo, zatem pa se bo odpravila na hišno zabavo in v novo leto vstopila z okoli 30 prijatelji.

Pro Plus
Voditeljica zelo rada sama izdeluje darila.

Osebni arhiv
Tara meni, da ni praznikov brez okrasitve.

Tara je zelo ročno spretna, svoj talent pa v veselje obdarovancev izkazuje tudi z darili, ki jih izdela zanje. O njih začne razmišljati že na začetku decembra, ko začne nabirati tudi material, potem pa še kaj dokupi – odvisno za koga. Za družino mora poskrbeti s kar nekaj darili, saj se za božič zberejo vsi člani, vsak pa obdari vsakega. »Včasih smo imeli tombolo. Vsak je prinesel eno darilo in smo potem žrebali številke. Ves čas si nekaj izmišljujemo,« je povedala Tara. Izdelovanje in poklanjanje daril ima sicer zelo rada. »To ima poseben čar,« je dejala voditeljica, ki bo za božič en dan v Bohinjski Beli, drugi dan pa pri fantovi družini. V Bohinjski Beli bosta za večerjo poskrbela njena teta in njen fant, ki delata v gostinstvu. Na mizi je tradicionalno biftek, pršut in ostalo meso, ker je njena mati vegetarijanka, pa imajo dva menija. »Tetin fant je kuhar in vedno tako lepo naredi narezke, da kar ne bi jedel. Seveda vse pojemo, tako da potem še tri dni ne morem nič jesti, vendar se prav hranim za ta večer, saj imam biftek in ostalo meso zelo rada,« nam je razkrila Tara.

BREZ OKRAŠENOSTI NI PRAZNIKOV

Doma pa si praznike pričara z okrasitvijo. Bunke za jelko gre vedno iskat k svoji teti v Bohinjsko Belo. »Moja teta ima na podstrešju ogromno omaro novoletnih okraskov. Zbira jih že 20 let. Ko odpreš omaro, je lepše kot v kakšni trgovini. Ima raznorazne stvari, med drugim tudi steklene bunke,« nam je zaupala Tara, ki sicer doma na Dobenem že dve leti ne postavlja smrekice. »Na Dobenem postavim drevesce s svetlečimi vejami, saj imam vedno enega mačjega mladiča, ki mi vse razmeče, zato si bunk ne upam obesiti, ker so potem vse naokoli. Že tudi pri tem drevesu so bili poskusi, vendar za zdaj še stoji,« nam je v smehu dejala simpatična voditeljica. Okrašenost ji je drugače zelo všeč. »Nekaj mora biti. Brez tega ni praznikov,« meni Tara.