Stefania Bojić

FOTO: Najprej moda nato igralska kariera

Teja Pelko
16. 12. 2016, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Postavna lepotica je dobila delo na tednu mode v kitajskem mestu Sanya, ki je na otoku Hainan in velja za najbolj južno točko Kitajske, imenujejo pa ga tudi kitajski Havaji.

osebni arhiv
Razgled na mesto Sanya s hotelskega balkona.

Po modni brvi se je manekenka Stefania Bojić sprehajala v večernih kreacijah WTC, perilu Ordifen in športni kolekciji Joma.

Kitajci so izredni deloholiki

Stefania na tednu mode v Sanyi ni bila edina Slovenka. Poleg nje sta tam delali še Nataša J. Žagar in Andreja Slavič. Delo so dobile prek kolegice, ki pri takšnih dogodkih sodeluje s Kitajci. Slednjim je poslala fotografije nekaj manekenk, izbrali pa so njih tri. 

Pred tem je Stefania štiri mesece delala v Milanu. Moda in način dela na Kitajskem in v Milanu se po njenih izkušnjah razlikujeta v več pogledih. »Italijani so izredno natančni in imajo izrazit občutek za estetiko, Kitajci pa so – tudi ko gre za modo – še vedno ljubitelji pretiranega in kičastega. So pa v nasprotju z Italijani izredni deloholiki in moram reči, da v 12 dneh, ki sem jih preživela v Sanyi, nisem imela enega prostega dne. Delo manekenke nikoli ni tako brezskrbno in lahkotno, kot deluje na prvi pogled. Vsekakor je bila to nepozabna in zanimiva izkušnja, kljub temu pa se mi zdi, da se bolje znajdem na evropskem trgu,« nam je razkrila manekenka, ki se namerava v bližnji prihodnosti bolj posvetiti igralski karieri.