Ginerva

Saša Pavlin Stošić si želi čim več različnih izzivov

Teja Pelko
9. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Igralka, ki jo ljubitelji serije Usodno vino poznajo po vlogi pretkane Karin, je septembra postala članica ansambla SNG Drama Ljubljana.

Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana
Saša kot Ginerva v predstavi Merlin ali Pusta dežela.

Včeraj je Saša na odru narodnega gledališča premierno nastopila v vlogi Ginerve v predstavi Merlin ali Pusta dežela.

V pripravah nanjo je zelo uživala. »Študij je bil čudovit! Lotili smo se zelo obširnega dramskega teksta in kljub temu, da smo imeli za tak zalogaj relativno malo časa, je bilo vzdušje na vajah dobro. S soustvarjalci smo se zelo povezali, postali smo velika družina in priznam, da mi je malce hudo, ker se je študij zaključil. Aleksandar Popovski je odličen režiser. Vsem je dal lepo igralsko priložnost, jaz pa sem mu zelo hvaležna za svojo vlogo kraljice Ginevre,« nam je razkrila Saša, ki je bila pred zaposlitvijo v narodnem gledališču po končani akademiji dve leti »na svobodi.«

Čeprav ima to svoje prednosti, pa si je želela zaposlitve, ki bi ji prinesla več miru, stabilnosti in varnosti. »Ko sem dobila vabilo, da bi postala članica ansambla SNG Drama, sem bila zelo vesela in počaščena, saj si upam reči, da je zaposlitev v takem gledališkem kolektivu sen vsakega mladega igralca in igralke,« nam je dejala igralka. 

Pop TV
Saša v Usodnem vinu upodabljanja pretkano Karin. Razkrila nam je, da bo njen lik tudi v prihodnje presenečal.

Sašo so kolegi zelo lepo sprejeli  »V Drami se počutim čudovito! V trenutku sem se počutila, kot da sem prišla domov, za kar se lahko zahvalim kolektivu SNG Drama, ki me je zelo lepo sprejel. Priznam, da nisem vedela, kakšen odnos bom vzpostavila z že uveljavljenimi, priznanimi igralci, vendar si boljšega ne bi mogla želeti. Uživam podporo in prijateljstvo ansambla, zaradi česar sem zelo srečna,« nam je dejala Saša. Kakšni igralski izzivi jo v Drami čakajo v prihodnje, še ne ve, njena sanjska vloga pa je Ana Karenina. 

Sašo enako kot gledališče privlači kamera 

Svojo strast do igre teši v seriji Usodno vino, v kateri upodabljanja pretkano Karin, pred kratkim pa je z Vincijem Vogueom Anžlovarjem posnela tudi epizodo serije Več po oglasih. Zelo rada bi nastopila tudi še v kakšnem filmu in upa, da se ji bo v bližnji prihodnosti ponudila kakšna priložnost za to.  Med prostim časom se igralka najraje druži s prijatelji, za katere ima premalokrat čas, v prihodnosti pa si želi temveč različnih igralskih in ustvarjalnih izzivov – tako odrskih kot filmskih.