Modni oblikovalci je ne želijo

Slavno lepotico zaradi kilogramov številni zavrnili

K.A.
7. 12. 2016, 18.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Plus size manekenka Ashley Graham je to leto doživela številne uspehe, znana pa je po svoji vztrajnosti, ki ji je v modni industriji odprla že številna vrata.

Profimedia

Ashley je na svoj račun slišala že številne opazke, največkrat pa ji očitajo, da je predebela za modne piste. A Grahamovi takšni očitki nikoli niso prišli do živega, prav nasprotno, takšne kritike ji dajo le še več energije in zagona za nove projekte.

Nedavno je dobila še eno pomembno bitko. Manekenka je imela pomembno modno snemanje za prestižno modno revijo Vogue, številni modni oblikovalci pa so jo zavrnili in si niso želeli sodelovati z njo. Ashley to ni potrlo, saj ji je ob strani stala celotna ekipa britanskega Voguea, na čelu z urednico Alexando Shulman. "Zdi se mi čudno in precej zastarelo, da modni oblikovalci odbijajo sodelovanje z močnejšimi manekenkami, ko pa je vendar vsem jasno, da je svet začel sprejemati drugačne mere fizične lepote," je v uvodniku Voguea zapisala Shulmanova.

V oddaji Good Morning Britain je še dodatno pojasnila svoja stališča. "Modni oblikovalci bi imeli edinstveno priložnost pokazati, da njihovi modni kosi pristajajo vse ženskam. A so to priložnost preprosto izpustili iz svojih rok," je bila ostra.

Grahamova ni želela imenovati modnih oblikovalcev, ki so jo odrekli sodelovanje, se je pa ob tem javno zahvalila ameriškemu podjetju Coach, ki ji je v zadnjem hipu priskočil na pomoč.