Elvis Jackson

Z dvonadstropnim avtobusom v Zagrebu obtičali v podvozu

Teja Pelko
3. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Člani domače ska punk rock zasedbe so zbranim predstavili svoj novi singel z naslovom Whatever happens, nam pa razkrili nekaj najbolj zanimivih stvari, ki so se jim zgodile v njihovi skoraj 20-letni zgodovini.

Nataša Urbančič, Aleksander Remec
Člani skupine so v svojih skoraj 20 letih nanizali več kot 1000 koncertov.

Nataša Urbančič
Člani zasedbe so zbranim predstavili svoj novi singel z naslovom Whatever happens.

»Pred nekaj leti smo šli na turnejo z dvonadstropnim avtobusom. V Zagrebu smo z njim obtičali v podvozu. Avtobus se je ustavil, mi pa nismo mogli ne naprej ne nazaj. Potem smo škripali pod mostom in čez nekaj časa nam je ritensko le uspelo priti ven. Je pa medtem za nami nastala ogromna kolona,« nam je povedal bobnar skupine Marko Soršak - Soki. 

V prostoru za vaje imajo plakat Tanje Žagar

Člani zasedbe so med drugim znani po tem, da na koncertih med občinstvo mečejo toaletni papir, publika pa njim na oder največkrat nameče modrčke, tangice in plišaste medvedke. Elvisi stvari vedno vzamejo s sabo in jih spravijo v svoj prostor za vaje v Ljubljani. Tam imajo tudi plakat Tanje Žagar, ki so ga sneli z enega od dreves v kraju, v katerem so nastopali. »Tanja se nam zdi en tak neraziskan pojem, ena posebnost na glasbeni sceni, ki pa jo cenimo, da ne bo pomote. Všeč nam je ta pozitivna energija, ki jo širi. V tem smo si zelo podobni,« nam je povedal Soki.

Rock koncert v predsedniški palači

Nataša Kalin
Pahor je aprila lani v predsedniški palači z zasedbo Big Foot Mama suvereno odigral njihovo pesem Nisem več s tabo, na bobnih pa se mu je pridružil tudi Soki.

Čeprav so vsa njihova besedila v angleškem jeziku, to ne pomeni, da se svojega porekla sramujejo. »Ne glede na to, v katerem jeziku pojemo, smo Slovenci. In to je bistveno. Ponosni moramo biti na to, da smo dvomilijonski narod, pa imamo stokrat boljše skupine kot Avstrija,« nam je dejal bobnar. Čeprav Soki v naši državi vidi veliko pomanjkljivosti, meni, da so za spremembe v prvi vrsti odgovorni ljudje, ne politiki. Zelo pa ceni predsednika Boruta Pahorja, ki ga je spoznal prek svojega glasbeno-dobrodelnega projekta 20 za 20, v katerem kupuje glasbila za osnovne šole, ki se prijavijo na njegov projekt. »On gre vedno po robu, kar je tudi sam priznal. On je dal prvi v zgodovini rock koncert v predsedniško palačo. Tvegal je, da bi lahko zaradi tresljajev milijonski lestenci padli dol. Vsi so mu rekli, naj tega ne stori, on pa je dejal, da bo to naredil, ker mu je všeč moj projekt,« nam je še povedal Soki.