HRVAŠKI LATINO PEVEC

Obožuje pečenko s praženim krompirjem in potico!

A.K.
29. 11. 2016, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pogovarjali smo se hrvaškim pevcem Davorjem Radolfijem, ki nam je med drugim razkril, zakaj se tako rad zadržuje v Sloveniji - obožuje našo tradicionalno hrano.

Nedavno je predstavil svojo novo pesem Od Božića do Božića, za katero je glasbo in besedilo napisal sam. »Pesem govori o nekom, ki ti je drag, o nekom, na katerega misliš od božiča do božiča, celo leto. Pesem lahko kdorkoli aplicira na kogarkoli, lahko je to družinski član, prijatelj, nekdo, ki ga imamo radi.« Pri nas ga bomo lahko slišali tudi v živo v mesecu decembru, saj ima kar nekaj koncertov. Sam z nasmehom na ustnicah pravi: »Kjer me imajo radi, tja pač pridem.« Pravi, da obožuje svoje oboževalce, tako kot ga obožujejo oni. »Poslušajo me različne generacije, tako mladi kot starejši. Nekateri poslušajo moje pesmi preko mame in očeta, nekateri poslušajo aktualne pesmi, različno. Jaz ljubim publiko, publika je moj najboljši prijatelj.« Ko smo ga vprašali, ali ima več moške ali ženske populacije, se je v odgovoru malce pošalil: »Težko bi rekel, odvisno. Ampak moški so pametni. Na mojih koncertih je ogromno mladih žensk, pojma nimam, zakaj. Tudi jaz nisem več mlad. Verjetno je tako zaradi pesmi. Res mi je zanimivo, da starejši moški vozijo mlajše ženske na koncerte in v klube.«

Ker se približuje december in z njim tudi prazniki, smo ga povprašali, kje bo preživel praznike in ali bi našim bralcem zaupal, kakšna je njihova družinska božična tradicija. Povedal je, da načrtov še nima, saj je zelo spontana oseba, zagotovo pa bodo z družino skupaj sedli za božično kosilo, saj jim je to postalo že neka tradicija, kot tudi obisk cerkve. O nakupu daril zaenkrat še ni razmišljal, pravi pa, da je ženi podaril že en kup reči. Lansko leto jo je obdaril z nakitom in za konec dodal: »Kupil sem ji uhane, da se okrasi kot jelka!«Davor priznava, da ima še posebej rad Slovenijo, saj se je na prvem obisku zaljubil v našo tradicionalno hrano. Obožuje pečenico z ajdovimi žganci in zeljem, še raje pa ima pečenko s praženim krompirjem. Za sladico pa si rad privošči še kos potice, ob tem priznanju so se mu kar zasvetile oči.