Potrditev ljubezni

Lea bo večni da dahnila v Portorožu

Teja Pelko
18. 11. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Televizijska voditeljica Lea Mederal je v zvezi že devet let. Letos poleti jo je izbranec na morju zaprosil za roko.

osebni arhiv
Miha je Leo za roko zaprosil med dopustom na Kreti.

osebni arhiv
Decembra bosta praznovala 9-letnico zveze.

Lea in Miha sta se spoznala na igrišču v Dragomerju, v njenem domačem kraju. »On je s prijatelji igral košarko, jaz odbojko ... začel se je flirt, ki je kmalu prerasel v nekaj več,« nam je razkrila svetlolaska, ki je imela takrat komaj 16 let. Zveze sicer ni imela v načrtu vsaj do 20. leta. »Spomnim se, da sem si vedno govorila, da zagotovo ne bom imela nobenega resnega fanta vsaj do 20. leta ... no, pa je prišel Miha. Zarečenega kruha se največ poje,« nam je v smehu dejala voditeljica. Pred dobrim letom sta se preselila v Ljubljano, odkar živita pod isto streho, pa se še bolje razumeta kot prej, pa čeprav je bilo že prej odlično.

Zaroka

Letos poleti se je Miha odločil, da svoje dekle zaprosi za roko. Zaroka je bila po Leinih besedah popolna. »Miha ve, da obožujem morje, zato je čakal na poletje, da greva na potovanje v Grčijo, natančneje na Kreto. Enkrat sva na Kreti že bila, zato je vedel, katera plaža mi je najbolj všeč, in je šel na kolena prav tam. Malo sem pričakovala, da me bo zaročil letos, ker sva se o poroki že pogovarjala, sem bila pa vseeno zelo zelo presenečena in sem potočila solzico sreče oziroma kar nekaj solz sreče,« nam je razkrila Lea. V polno je zadel tudi z izbiro prstana. »Prstan je točno po mojem okusu in ravno prav velik, čeprav mi prstov na skrivaj ni meril,« nam je v smehu dejala voditeljica.

osebni arhiv
Lea je s poročno obleko pohitela, saj ni želela, da bi bile vse lepe na njen datum že rezervirane.

Poroka

Večno zvestobo si bo par obljubil 2. septembra v Portorožu. Lea je namreč od nekdaj sanjala o poroki na morju. Na svatbo bosta povabila približno 80 gostov. Ti bodo na poroki plesali na latino in house glasbo. Nobeden od njiju namreč ne posluša narodnozabavne glasbe ali pretirano južne glasbe, ki se običajno igra na porokah, zato sta se odločila za didžeja. Goste pa bo zabaval tudi animator.

Poročno obleko ima Lea že izbrano. Večni da bo dahnila v dolgi obleki, ki ima obliko morske deklice. Pri izbiri ji je pomagala njena dobra prijateljica. Ženin obleke še nima, se pa voditeljica v njegovo izbiro ne bo vtikala. »Pomembno je, da izbere tisto, v kateri se bo dobro počutil. A bom šla verjetno na pomerjanje poročne obleke z njim, za pomoč,« nam je dejala Lea.

Po poroki se bosta mladoporočenca odpravila na medene tedne, kam, sicer še ne vesta. O naraščaju še ne razmišljata, si pa otroka čez nekaj let oba želita.