Bunderla & Godler šov

Klemen in Jure razgaljena pred premiero?

am
15. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko se združita dva znana obraza, ki nas zabavata vsak s svojim pristopom in sta uspešna vsak na svojem področju, lahko pričakujemo le vrhunsko zgodbo.

Alesh Maatko
Pred premiero šova se sproščata na različne načine.

In takšen bo zagotovo tudi Bunderla & Godler šov, saj je zanimanje pred premiero izjemno. Kako da ne, v šovu blestita mojster preobrazb in vedno nasmejani voditelj na Radiu Aktual Klemen Bunderla ter drzni Jure Godler s svojo televizijsko oddajo.

Na vprašanje, kako bosta slečena v predstavi, prešerno odgovorita, da vsak na svoj način.

Čeprav se glavna akterja pred prvimi sestanki in vajami nista poznala v živo, sta se, glede na svoj humor in pristop, v hipu ujela. Ko Klemna in Jureta vprašamo, v čem se njun novi šov razlikuje od drugih slovenskih šovov – glede na to, da je na sončni strani Alp na voljo kar nekaj takšnih in drugačnih predstav in oddaj, nam Jure resno odgovori: »Najin je smešen, drugi pa niso!« In nadaljuje: »Predstava se začne v studiu, od katerega sta ostala le še dva mikrofona, nato pa se je treba znajti … in narediti program, ki bo zanimiv za poslušalca oziroma v tem primeru za gledalca, saj se vse skupaj odvija na gledališkem odru.« Klemen vskoči in doda: »V najinem šovu ni nič igrano, morda kakšna scena ali dve. Vse to se dejansko dogaja na radiu …« Na vprašanje, komu priporočata ogled, pa hudomušno odgovorita: »Ogled šova priporočava vsem tistim, kot je priporočena starost za igro monopoli.«

Alesh Maatko
Mojstri Klemen Bunderla, Jure Godler in režiser Jure Karas so pripravljeni na novo dozo smeha.

Navdušen režiser

Nad Juretom in Klemnom je navdušen tudi avtor in režiser Jure Karas, ki nam je v pogovoru zaupal, da je med vajami upošteval tudi nekaj njunih idej ter da med vajami izjemno uživajo. Na vprašanje, kdo je pobudnik šova, Jure odgovori, da je pobudo za novi šov dala Urška Alič, ustanoviteljica in direktorica Špas teatra.

Nagradna igra

Na tretje nagradno vprašanje (Kdo je avtor in režiser predstave Bunderla & Godler šov? – odgovor: Jure Karas) so pravilno odgovorili Ema Tavčar, Maja Polak, Janez Marolt, Marinka Klepec, Katarina Božič, Klaudija Tolmin, Marta Cizelj, Marko Slak, Marjana Kotnik ter Mateja Dragan. Vsak izmed njih prejme po dve vstopnici. Vsi današnji in pretekli nagrajenci bodo o nagradah obveščeni po elektronski pošti.