Damir Kovačić

VIDEO: Kaj mu je tega treba

Alesh Maatko
25. 10. 2016, 21.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Damir Kovačić je, kot kaže, vroča roba v regiji, saj je znova nominiran za glasbeno nagrado beogradski pobednik 2016. Omenjeno nagrado je prvič prejel lani, ko se je balkanskemu občinstvu predstavil s pesmijo Druže moj.

Aleksander.si
Damir je pesem odpel bolj v pop slogu, brez »trilerjev«, za katere se ne navdušuje, saj še vedno ostaja zvest pop vodam.

Najbrž se ob tem mnogi sprašujejo, kaj mu je tega treba. Zakaj pa ne?! Če smo spoštljivi do glasbe kot take, je prav, da se je tudi Damir poigral in iz popa pokukal tudi drugam, kar mu je prineslo novo nominacijo.

Zaželeno ime

Damir Kovačić, glasbenik

"Očitno je zdaj pravi čas, ko se mi odpirajo poti tudi čez mejo. Neizmerno se veselim tega nastopa, saj me tam čaka še veliko intervjujev, tako da mirno lahko rečem, da se odpravljam na mini medijsko turnejo."

»Po tihem sem si tega želel že veliko prej. Za vsako stvar moramo dozoreti. Očitno je zdaj pravi čas, ko se mi odpirajo poti tudi čez mejo. Neizmerno se veselim tega nastopa, saj me tam čaka še veliko intervjujev, Pink TV, KCN, STUDIO, N1 ... Mirno lahko rečem, da se odpravljam na mini medijsko turnejo, saj me bo pot vodila tudi v Sarajevo in nazaj v Beograd, kjer sem nominiran za nagrado beogradski pobednik. Spet se bom družil z znanimi, morda bomo kaj posneli ... Kolegu Sergeju sem res hvaležen za tako odprtost in sodelovanje. To ni kar tako. Ogromno mi pomeni. Nikoli ne bom pozabil!« nam je zaupal Damir, ki je še dodal, da mu je lansko sodelovanje s Sergejem Ćetkovićem prineslo tako šesto mesto na festivalu Sunčane skale kot tudi novo prijateljstvo. Sergej, ki je med drugim za Črno goro nastopil na Pesmi Evrovizije 2014, vidi v našem pevcu velik potencial, zato ga je povabil na svoj veliki in odmevni koncert, ki je bil v nedeljo v Novem Sadu.

Glavni akterji

Za pesem Noćas je Damir Kovačić že posnel videozgodbo v Novem Sadu. »Glavno žensko vlogo je odigrala 19-letna beograjska študentka geografije in plesalka Jelena Miletijev. Oba akterja sta priznala, da je bila ena od scen za oba kar malo neprijetna, čeprav sta se delala, da so take stvari na njunem vsakdanjem repertoarju. Snemanje je potekalo dva dneva, brez škandalov in novih avantur,« je v šali zaključil Damir, ki je še dodal, da je v pesmi spremljevalne vokale odpela balkanska pevska diva Ivana Selakov, kitare in buzuki je trgal Petar Trumbetaš, na basu pa se je vihtel Dragan Trnovac - Trne, glasbeniki, ki snemajo tudi za legendarno Ceco.